Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, February 22, 2010

Pasal... Stok EBM as of February

Salam,

I know patutnya lepas 8 hari kena bekukan EBM, tapi since freezer pun dah penuh, maka byk EBM dok tingkat atas. No worries, the EBM tak pick up odor from food sbb mmg tak der bender sgt dalam peti ais kami... Beside, me rasa dulu EBM tu jika warnanya sudah lain macam sebelum bagi kat Eiman.

Juga, me tak masukkan bekas isi susu tu dalam warmer sbb takut bahan kimia leaking ke, apa ke... nak bagi Eiman, me tuang dalam botol baru masuk warmer.

Bagi susu beku, me kluarkan dalam 4-5 bekas siap-siap dari freezer ke bahagian atas roughly tengah malam untuk hidangan esoknya.

Maka, atas permintaan Puan Ayu lagi jelita, me letaklah stok EBM Eiman yang ada setakat nie...


EBM awal Feb bawah. EBM terkini atas.


EBM minggu ke-2 Feb sampai after cuti CNY.

Seriusly me pun terkejut sbb tak abih Febuary lagi, tapi dah nak penuh. Siap tanya ZwanZwan tadi dan kami berdua pi check. Betul ke tader stok bulan Jan? True enough semua Feb.

Kena korek-korek cari duit beli freezer kotak lah nampaknya... Adeh~

6 comments:

tifa said...

wAu....tahniah tahniah ...saya sangat teruja dengan usaha and itu...:)

Ina Hashim said...

wahhh...aritu duk risau susu takde..alhamdulillah..melimpah ruah rezeki Eiman...btw, yg gambar atas tu nape EBM tu nampak cair ye?sayang takut rosak kalo tak bekukan

izzahazfar said...

salam....awak pun pumping momies ya...cayalah...teruja tul tengok stok ebm yg melambak...

Aan Andes said...

Banyaknyaaaa..good good me pun nak berusaha hehe

Nurul Aznil said...

@tifa - makasih... :P

@Ina Hashim - tak dak tempat nak bekukan dah. tapi elok lagi semua tu. nampak 2 lapis sbb bawah air, atas lapisan lemak...

@izzahafar - aah. terjebak sejak feb 2007 lagi... :P

@Aan - GO Aan GO!

Kuacibunge said...

Waaa banyk nyer susu eiman...nurul tangkap satu deep frezer laaa...since u banyak pumping n rezeki eiman pun banyak :) sayang ebm yang tak dibekukan tu...kalau pakai peti kotak tahan setahun lagi berbaloi2 you pakai UNO...kalau nak lebih ruang cuba pakai plastik untuk storage :)

Related Posts with Thumbnails