Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, November 6, 2009

Pasal... Anak Bulu

Salam,

Isnin, lepas pekena nasi ngan kari sedap giler kat JPJ Bukit Katil, kami lalu kat Tol Ayer Keroh. ZwanZwan nak reload touch & go. Me pun nak gi toilet since Abang Chik dok main dia punya 'squeeze toy' (sila baca bladder) ...

Parked keter, me buka pintu, right bawah keter iswara merah sebelah, ada kitten siam tengah tido. Oh my god! (sila baca dengan suara macam Fran Fine - the Nanny) comel giler!

Hilang trus rasa nak kencing. Me trus picked up kitten tu dan letak atas riba. Dia trus purring masa me pegang dia. Then dia naik atas dashboard, tinjau-tinjau then naik balik atas riba me.

ZwanZwan datang, dia tak terkata apa sbb dari kat rumah Mama me dok merengek nak bawa balik kitten Mama sekor. ZwanZwan just great kitten tu dengan cekup kepala kitten dan goyang kekiri dan kanan (tipical style ZwanZwan bergurau ngan kucing) tapi kitten tu tak melawan...

Sepanjang jalan balik Shah Alam, elok jer kitten ni tido atas riba me. Nampak sgt dia baru kena buang.

Now, me dah bagi dia mandi, makan Aims, vitamin, mainan banyak, tapi dia lebih manja ngan ZwanZwan walaupun ZwanZwan selalu gurau kasar ngan dia. bangun pepagi dia dok ligan la ZwanZwan. Bila terpijak, merajukmelarikan diri.

Mcm smlm, all day dia kat bilik belakang. Me bawa mai depan teman me tgk TV, dia lari balik. Bila ZwanZwan balik, tu dia, dia ligat balik. Geram tau!

Malam time ZwanZwan ngan me lepak tgk Tv, dia baring kat hujung kaki ZwanZwan. Letak atas riba me, dia lari dok balik kat kaki ZwanZwan. Kalau ada baju ZwanZwan atas lantai, dia baring atas tu. Suka sgt kat ZwanZwan. huk huk huk...

Ku Jal (Kucing Jalan). Given by ZwanZwan. Mata biru...

3 comments:

iNa said...

comei hak kucin tu... :)
mata biru...

kabussenja said...

permata biruuu....

Aan Andes said...

Wahhhhhhhhhhh tatty dah ada kitten, kucing siam lagi tu! Bestnyaaaaaa..

Me likey too, tapi mcm tak larat nak jaga hehe (read: malas)

Related Posts with Thumbnails