Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, August 25, 2009

Pasal... Tok Nek Lagi...

Salam...

Lepas melantak nasi kandar... borak-borak dengan Pak Long. Dia pesan...

"Aznie... ko dah berapa months dah?"
"Esok 21 weeks..."
"Ha... bagoih bagoih! Tapi kali ni hang jaga baik nooo!"
"Ha! InsyaAllah!"

Pak Long, masa Ewan operate aritu, sanggup mai HUKM melawat. Masa Ewan meninggal dia pun nak mai, tapi me kata tak payah la sbb time tu Ewan pun dah selamat dikebumikan.

Masa nikah pun dia mai Shah Alam then balik Penang then pi balik ke Melaka... Hehehhehe...

Anyway... sambung pasal makan balik...

Esok pagi, kami bangun awal sbb me kena pi kerja kat Seberang Jaya. So me panaskan jer nasi kandar tu. Then kami bawa Tok ke rumah Mak Tam dan tinggal dia kat sana...

Opsss... lupa! Hari ahad tu ada kenduri kat rumah jiran. Nasi putih dengan gulai daging, ayam merah, ikan masin ngan bawang dan cili kering dan........ yang paling BEST... ulam kangkung dan betik muda rebus! PEH!!! sambal belacan plak yang mmg orang tumbuk. kat kampung me, tak main la sambal belacan blend, semua tumbuk. Rajin depa kan? :P

So.... lepas abih kerja, hantar kawan opis then ZwanZwan ngan me pi pasar malam kat Bukit Gedong. Rasa nak menangis OK! Why? Nasi kerabu full pakej, daging salai, ikan goreng, cili sumbat, telur masin RM3 jer! Laksa dan makanan lain masih dalam lingkungan RM1.50 ke RM2.50. Besh besh besh.

Tapi kami beli coconut shake, mangga muda lemak masam potong kaler kuning, bihun goreng s'pore + bihun goreng biasa, nasi beringin lauk kurma telur, popia goreng jer...

Then ambik Tok kat rumah Mak Tam dan balik... Pusing tgk kat Queens bay kot ada org jual rojak... tader la plak... Then lalu tepi laut opposite pulau jerjak, ada 1 lori tu. Beli la...

Tak puas hati... singgah plak kedai 'hok kin' beli kuah rojak sebalang besaq! ambik ko! then jumpa buah nangka makbapak punya besaq! rasanya ada twin dalam tu kot :P

sila ingore betapa pucatnya my face. lapaq OK! pagi nasi then makan cis beger jer pkl 7.

balik rumah Tok, mandi, makan then Zzz...

7 comments:

zealvia said...

aznie....lambat zea wish mu ..congrats ye...bukan pe zea buzz ym mu..tp mu tak layan plak...ekekekeke..cute dah nampak perut..take care.

Noy said...

nice to see ur pic...dah bulat dah peut tu..take k,yea..

liana said...

comelnya perut dia.. dah tau boy ker girl?? bila due ekh?

adha said...

wah besonye nangka..

murahnye makanan kat sana.. pose kali ni lom jengah bazar ramadhan kat area2 jb ni..

takut H1N1.. heeh anak masih kecik...:(

mar!ahaf!z said...

aktiviti melibatkan makanan tu sgtlah best..

mas said...

slm posa....hehehe...baby sihat???ibu pastinya sihat kan...
k mas doakan baby sihat sentiasa n lahir dgn selamat sihat nya ye...
sonoknya tgk aznie pegang perut...xsabo lak mas nk tambah koleksi lg hehehe....tp...nnti la kot...tggu sufi besar sikit...

Nurul Aznil said...

@zealvia - ym kengkadang ON tapi tader orang... maaf la.. dan makasih... heheehehhe

@Noy - makasih... kali ni tak lembek macam dulu dah :P

@liana - orang tua-tua kata girl, scan nampak macam boy. tak kisah, janji SIHAT!

@adha - takyah la pi pasar ramadhan, bukan kompom pun makanan tu sedap :P. besokan nangka tu? hehehehe. kot kalau belah kluar momotaro-san tak?

@Maria - ya betul! saya sokong!

@Mas - baby sihat! baby kali ni lebih aktif dari abangnya. ala mas... sufi kompom jadi abang yang sayang adik punyalah! apa lagi, lepas raya mulakan lah projek :P

Related Posts with Thumbnails