Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, July 29, 2009

Pasal... Confinement Lady

Salam,

Aritu dgn Ewan, panggil mak cik kampung ni jer mai urut dan pakaikan bengkung. tader pilis, tader tungku, tader tanggas...

dengan Mama lagi sempoi... makanlah apa nak makan. siput sedut masak lemak menu hari ke 7 lepas bersalin. then dok ngan MIL plak. my MIL tak campur sgt sbb me dah tak berpantang ketat dari mula. makan mewah! pagi nasi lemak sambal sotong. tengah hari nasi ngan sayur ikan semua. petang kuih. malam nasi lagi. ZwanZwan supper me join sekali.

dengan Mama jer turun berat, ngan MIL maintain. hahahahha...

so kali ni, niat dihati nak la ambik stay-in confinement lady. nak gak rasa mandi herba, bertungku, scrub, tangas... tapi sediakan duitnya lah. RM900 seminggu! selain tu makcik tu akan jaga baby, mandikan, urut, basuh baju, masak makan minum me... mcm syok kan bunyinya?

sesuai la service ni utk mereka yg tak ada org yg nak tolong depa berpantang cara tradisional...

congak-congak nak ambik stay-in 2 minggu... then ambik confinement lady yg mai rumah hari-hari tu. tak la ZwanZwan terkoncoh-koncoh nak pergi kerja lambat mandikan baby.

OH saya tak pernah mandikan Ewan masa dalam pantang! Takut seh! Macam fragile jer tgk. (see, I'm not a good mother :P!) Tuam, pakaikan baju barut me OK. Mandi? NO! NO! NO!

lagi rasa nak kidnap Tok Baseah dok sekali masa 1st week tu, tapi ada kenduri Sepupu plak. aiyok! at least makcik tu tak la boring, ada kawan... hehehhe...

We'll see lah! ni semua rancang jer. 99% on my side jadi. 1% lagi Allah pegang...

6 comments:

mas said...

harap yg terbaik for u n baby...
xkisah le...jnji ada yg tlg jg me kt umah kan...
mmm....
doa ye byk2....

RUDIAH said...

salam kak..
mana akak cari macik tu? mmg tu rate dia ke? tak leh dpt kurang skit harga ke? hehehhe saya pun tgh dok mencari gak..sbbnya nak prepare just in case mak g haji..skrg ni mak dlm standby list TH. risau gak la skrg ni..nak2 semlm masa g monthly check up, doc bgtau kebarangkalian saya utk bersalin normal adalah rendah memandangkan ketinggian saya bawah 145..huhuhu

Nurul Aznil said...

@Mas - betul, betul.. janji ada org jaga. tidak lah jadi ibu anak terbiar :P

@Rudiah - http://www.shadirabeauty.com/service.htm

nuna said...

hi, i've changed my blog... kindly go to... http://mylifeonthego-nuna.blogspot.com/

mar!ahaf!z said...

babe, dia jaga sume ke? n stay ngan kita? wah cam best..
aritu my mom kerja.. so mmg me yg jaga baby la.. mandikan baby pun dlm bilik, alas ngan towel.. buat sendiri :( mmg sedih..
rs mcm berpantang sorang2 je..
smpai me majuk ngan mak.. yelah, masa pantang tu rasa emo sket..
siap me basuh, sidai napkin baju bb..
sedih sgt bla ingat, mau meroyan kalau emo x stabil.. sebab me sembelit lagi.. pastu hari2 makan nasi panas, ngan serunding.. itu je la menu..
hmm.. yg ke2 taktau la mcm mana.. hrp2 me matang sket.. n hope ada org leh bantu..

Nurul Aznil said...

@Maria - aah dia buat semua. try la tepon tanya, kot masih terima tempahan.
hehehhehe, me pun sampai la ni mcm kecik ari skit with my mum, tapi dia pun sibuk ma... mmg kali ni kena simpan duit upah mak orang jaga me :P

Related Posts with Thumbnails