Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Saturday, March 14, 2009

Pasal... Pulau Kapas (Bah III)

Salam,

Bahagian tiga...

Hari kedua kami di Pulau Kapas...
Round Island Trip & Singgah sebentar di Gem Island/Pulau Gemia


Hujung Pulau Gemia yg mengadap Laut China Selatan & Belakang Pulau Gemia


Gem Island Resort in View & Me berlatarbelakangkan Pulau Gemia


ZwanZwan n Me & Tu bukan posing tapi tak stabil berdiri sbb bot begerak


Depan gerbang Gem Island Resort & Para penyu dalam kolam kat Pulau Gemia


Mak Bulan mengganggu ketenteraman penyu & View bebilik Gem Island Resort


Mak Bulan! & Kami minus ZwanZwan kat kolam penyu


ZwanZwan n Me! & ZwanZwan n Penyu


Joe n Allia & Shah n Fiza


Our Shadow! & Abg boat menunggu kami dijeti


See how clear the water is... & Me around the clear green sea water


Bubai Gem Island & Jejambat/titi runtuh dihempas ombak masa musim tengkujuh


Deretan chalet - Makcik gemuk, Qimi dll... & Kedai Makan Pak Ya. Sedap! Murah!


Jeti Utama Pulau Kapas & Rumah api di tanjung yg memisahkan KTV dgn resort yg lain


Ramai org dari the other side mai kayak n snorkeling kat teluk KTV & Dah sampai KTV


Semua turun boat... & Bubai Abg Boat


... akan bersambung ...

* TRAVELLER TIPS:
just bgtau Peter or Sylvia korang nak trip tu, dia akan teponkan. Depa tak ambil komisyen pun. Duit semua bayar kat Abg Boat tu trus.

2 comments:

irasilver said...

how much eh the boat trip tu? Pregnant women rekomended tak? Menarik tu!!!

Nurul Aznil said...

@irasilver => RM25 per pax. Kalau air pasang tak berapa bagus sbb buritan boat akan 'melompat-lompat' bergegar baby dlm pewot.

Kalau air surut ok la kot... air surat adalah pada waktu pagi sampai 3ptg...

Related Posts with Thumbnails