Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, March 20, 2009

Pasal... Mengeletar, Menggigil Ketakutan

Salam,

Tak ingat bila last rasa takut sampai mengigil camtu. I laughed just to try to hide my scareness. I had to asked ZwanZwan to teman me in the room. He and the people waiting outside of the room can even see me menggigil.

Mula-mula masak, gelak-gelak. Tapi takut. Then doktor enjek 4 kali. Auw!!! Dia suruh berkumur... Huwaaa... darah! Lepas tu yg mula menggigil tu. Teringat masa cabut gigi umur 5-6 tahun gitu.

Pengalaman HORROR ok! At least 4 orang kena hold me down. I will screamed, mengelupur, tutup mulut tanak bagi THAT MAN menceroboh! Balik dari that horroble visit, Tok Baseah akan bising kat Mama, sbb my face sure bercalar kena jarum ke, kuku ke, apa ke... "Biaq la kalau dia tamau. Nanti dia nak luruh, dia luruh sendiri la...", Tok Baseah cakap kat Mama. But now, mana ada Tok Baseah sini. Dah besaq panjang, dah mak budak, takan nak ngadu kat nenek la, ye dok?

Dah dekat 4-5 hari perasan gigi graham bongsu ni tumbuh. Last time masa ngandung tak jadi si Pretty Zinta tu... siap bernanah ok? Wek! Now tanak jadi macam tu, so better get rid of it sebelum jadi lebih sakit OR sebelum me ngandung... [dah checked pagi tadi, single line lagi :(]

So lepas dibius, doktor suruh kluar dulu. Tepon ZwanZwan. ZwanZwan sampai jer, doktor suruh masuk... bermulalah xtvt menarik, menggoyang, menyumbing, meng-drill, mengetuk, menyentap my wisdom tooth yang separuh dah tumbuh, separuh lagi tersembunyi sebalik isi/kulit gusi.
Tak kisah sgt sebenarnya tapi gigi tumbuh jenis ni, kalau tak gosok gigi betul-betul, sure akan ada makanan yg singgah. Silap hari bulan jadi mcm aritu la... Demmm! Tak pasti berapa lama, tapi me tawakal jer... last... berjaya dicabut... besar giler gigi tu. hehehhe...

So now, muka bengkak, half of my mouth still numb. Bleeding masih tak stop. nak telan my own saliva pun rasa loya. makan? aiya... nasib baik dah telan something pagi tadi.. kalau tidak.. but look on the other side, bleh diet, yo dok?

Majlis memakan mlm esok kena kensel. ZwanZwan demam, me masih separuh sedar. Sorry ye kengkawan... Tapi nantikan any update ok *wink *wink

4 comments:

Nisa Shari said...

jupe dentist is kinda nitemare to meee....

tobat tak pegi if tak bengkak seriusss..huhu

tabik to you..for having the courage la mdmNoi...!

iena hamdi said...

rehat banyak2

Nurul Aznil said...

@Nisa=> berani tu mmg berani, tapi tak sangka sampai la ni dok sakit lagi... makan pain killer... lepas 7-8 jam, abih efek, nyut nyut. la ni pn, bengkak lagi my pipi...

@iena=> iya... rehat.. rehat..

Noy said...

antibiotic will definitely help..

Related Posts with Thumbnails