Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, December 16, 2008

Pasal... Tag | Mrs Hafiz

Salam,

Tag dari Mrs Hafiz yang berhabuk sbb dah lama me kena... baru nak buat sekarang, sbb ingatkan bleh la jumpa byk gambo me masa pregnant tapi... alahai!

tag: bagaimana rupa anda semasa mengandung!

1. Berat sebelum mengandung
adoi. hahaha. soalan maut ni.
rasanya dalam 63-65 gitu.

then kena MS yg teruk, turun dalam 58 gitu in 7-8 weeks.
kurus sampai my boss tanya, me buat dagu ke, sbb my dagu sungguh runcing!

muahahhahahaha


2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
78! yeah bebeh yeah!

3. Berat selepas habis pantang
hahhahahahha. another soalan maut... er... 70 kot!
ni sbb makan tak pantang la.
nasi lemak sambal sotong me bedal!
sehari makan sampai 6 kali.
42 hari pantang minum kacip fatimah orang kampung.

43 hari pantang minum sirap bandung dgn jelly.


4. Apa yang korang suka makan masa mengandung
masa 8 bulan plus... fries + chocolate shake McD. everynight ZwanZwan kena beli.

5. Hospital mana anda bersalin
sepital bersalin melaka. mula rasa contraction 6 pagi hari sabtu.
(malam tu TT kat 'negara kerang'. layan kerang bakar (imran belanja), rojak sotong kangkung+tauhu bakar special dan air pearl jelly apatah. ada sekali tu, Ewan kicked kuat, me rasa Rudiah pun perasan.)

then 2nd contraction 6.30...

dalam pukul 7 tetiba rasa air panas kluar. mengerit me panggil ZwanZwan, "air keluar! tgk air ke darah?! air ke darah?!"
ZwanZwan lompat dan buka lampu, tgk air... so me mandi ala kadar, gosok gigi then tepon Mama. Dia kata sempat nak drive dari Shah Alam ke Melaka...

6. Tunjukkan gambar mengandung at least 5 kpg.. yg penting sekali gambar masa last pregnant
sedih tau... ZwanZwan ada camera canggih, mahal lagi gempak. tapi gambar me masa pregnant sgtlah limited. D
ia asyik ambik gambar orang lain jer... sampai Isteri dia rasa terpinggir...
tapi selepas digodek-godek, jumpa la jugak... here they are...

Taman Negara, Jun 2006. Tak tau tgh pregnant time ni. Masa sebelum bertolak, ulu hati sakit sangat sampai me kena telan pain killer. Then masa hari patut balik, pening yg amat-amat. buka mata rasa semua berpusing. pi toilet kat chalet durian tu pun me pejam mata, main raba-raba jer... thanks to Neena, dia bagi panadol... trus lega lepas tu... 1 week lepas balik trip ni, baru me tau me pregnant... adoi la!

XTVT dengan bebudak Terato/Teractive. Buka puasa kat Rahsia. Masa ni 6 bulan rasanya. Sangat happening time ni. Makan-makan-makan...

7 bulan... Dengan Sarimah! Oh how I adore her. She's very articulate! Like her style, like her personality!

Yang ni, tak cakap pun korang tau sapa... Kui kui kui... Time ambil gamba ni, dia kata, "Siti pun naaak...". Quite sayu suara dia. Kesian sampai sekarang dia ngandung lagi. Takpa la Dato' mungkin lambat skit rezeki awak... I dunno why ambil gambo dengan dia, cos I don't like her... but... er... maybe sbb my MIL minat giler kat dia... maybe... 2 gambo tu ambil masa even perasmian 'Peraduan Jom Olay Swap' yg diorganize oleh MissBee. masa tu, yang dok semeja dgn Dato' samada ngandung or baru lepas abih pantang... kui kui kui

8 bulan and counting... ni masa dinner dengan bebudak Terato/Teractive kat TGIFriday. Pakaian beragam... Me sewa baju Korea sbb tau baju tu sesuai utk ibu yg teramat montel like me...Adoi la, gambar ni. Hahhahaha.. buruk giler! I look ugly, i know!

7. Sila tag kawan2 anda sebanyak 5 orang
1. Del
2. Nieza
3. Koci
4.
5.

2 comments:

mrs hafiz said...

comel la tu pakai bj korea..hehe..

ala tatty skrg dah leh pakai kebaya.. still look nice wat..

maria tang perut ni. tatau la..camne nak wat.. susah tul sebab perut tebal..hehe, tp yg part me ske, takde sretch mark la kat perut.. sebab asik dok ingat jgn garu perut la.. mcm2 pantang mak maria tu.. ms ngandung tau..

cuma dlm pantang je.. belasah air sejuk.. sebab haus manjang.. cuaca panas.. mak tak tau.. hehe

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

oh, me 3 masalah besar tak surat sampai la ni... pewot boyot, stretch mark dan berat yg tak turun...
me semua ok sampai bulan ke5... naik 5 kilo in 5 minggu wooohoo!
now kena rajin sapu bio oil nak hilangkan belang-belang tu.

Related Posts with Thumbnails