Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, November 18, 2008

Pasal... Pam Pam Pam

Salam,

My first breast pump adalah brand pureen. Malangnya tak pemes langsung sampai tak ada gambar me jumpa bila digoogle...
Hasil perahan hampeh! banyak lagi kalau me perah sendiri...
Harga dia dalam RM40 gitu. ZwanZwan belikan masa Ewan 3 hari...

My second breast pump plak, also brand pureen. Perlukan skill untuk kendalikan pam ni sbb lambat tekan release button alamat nipple crack la! Pam ni byk berjasa. Masa Ewan dalam Nursery sbb kuning... pam ni lah yg dok me guna...
Hasil perahan bagus. Bergantung pada mood me dan apa yg me makan la.
Harga Rm79.90 gitu, ZwanZwan beli kat Jaya Jusco Melaka masa Ewan 4 hari.
Hahahahaha....


My third and last pam...
Oh, it cost more then almost half of my salary back then.
Me pulled advance dari opis, 3 bulan me kena bayar balik! I love this pam so so much!!! Lepas Ewan pergi, me basuh then lap kering masuk balik dalam kotak. Mmg me jaga elok-elok...
It's Avent Isis IQ Uno. 3 in 1. Bleh pakai manual, elektrik dan bateri.
RM695 harga dia dari dulu me beli masa June 2007 until now. harga terkawal seh!

Beli pam ni masa Ewan 6 bulan. Kami lari dari wad sepital PPUM ke bangsar untuk beli pam ni. Hasil perahan, Oh So Good! Sampai me kena minta ZwanZwan tukar peti sejuk 1 pintu kami ke 2 pintu sbb dah tak cukup ruang nak letak susu.

Sayang me dah delete blog lama me. Sana byk la gambo susu me. Penuh ruang bawah freezer tu dengan susu. Sampai sekarang susu me masih ada dalam freezer tu. Kengkadang kami pergi 'bungalow' Ewan kami 'pulangkan' 3-4 bekas susu tu ke tanah...

Then datang aksesori tambahan Avent... warmer, botol, puting, sip cup.
Next aim... Avent steam steriliser. InsyaAllah...


8 comments:

}‹üäçìßüñgê & þêñgüìñ said...

Aznie...Thanks a lot for the O-ring that you gave me...I still use my pureen until now...banyak pahala u dapat dari I...sayang aznie muah muah muah...cakap pasal pump dah ada isi ke? Aminnn...

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

koci: ala, O ring tu pun bukan me pakai.... mmg rezeki Danish :D

Isi? hehehe... bukan pada tahun ni rasanya. Tahun depan... takpa tak berapa lama jer lagi masuk 2009 :D

mrs hafiz said...

tatty, me pakai pureen yg guna bateri tu.. ok je.. hubby belikan masa dalam pantang.. pastu me guna sampai few mths la.. tp nawfal prefer direct.. letih mak!

tatty! bekal susu utk ewan ada lagi..? :)

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

mrs hafiz => me terpengaruh dgn geng BF kat forum cari. tu yg beli jugak-jugak avent tu. pureen Ok tapi bila dia tau me nak beli lain, dia pun mcm merajuk, suction tak kuat...

aah, susu me utk Ewan masih ada byk!
direct syok what? Ewan stop masa 11 bulan, rupanya sbb me ada 'isi'. rasa frust sgt dia tanak direct dah...

biasalah, kalau ada tak windu.
bila tader windu sewindunya...

Aan Andes said...

My officemate pun semua pakai Avent. Derang cakap bagus and senang giler. Lagipun sebab nak kejar masa kan, kalau tak keja maybe la tak perlu beli yg mahal2.

Hehe jom kita buat anak next year. Me start usaha bulan 4 :P

irasilver said...

nurul, ira pakai yg pureen bateri tu tau! So far dulu ok jek... nak pakai avent tu cam terlalu mahai.. is it worth it? Ni pureen tu pun getah dia dah ilang so i guess kena beli lain lah kot..

isi? thn depan? of cz thn depan imposibble thn ni kan.. hihihi jom la!! :)

mrs hafiz said...

yup ramai org pakai avent kan.. tp me tak beli sbb pureen tu dah ok, lgpun hubby beli, krg hubby majuk me gi beli lagi "branded" haha

pernah try medela?
org kata best.. tp me tak penah try..

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

ira: pureen pun OK, tapi terpengaruh... kena hasut dgn geng-geng BF mcm Koci, Nieza... hehehehe. Seronok bila ada geng ni! bleh tukar-tukar tips. citer pengalaman then whole thingy la...
Alah, malas la nak berkira utk Ewan dan bakal adik-adik dia. For me memang worth it la! Sampai penuh peti ais dengan susu! kui kui kui...

Mrs Hafiz: medela dengar reviewnya semua yg elok-elok! tapi me stick dgn Avent jer la. Ingat kalau gaji 4-5 ribu nak jer angkat Isis DUO. muahahhahaha...
that is so sweet, hubby belikan. me yg ni jer beli sendiri, yg lain pun hubby belikan :D

Related Posts with Thumbnails