Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, October 13, 2008

Pasal... Tadika Visit

Salam...

Pepagi dah bangun bersiap. Malam tadi dah sediakan goody bag untuk bebudak. Kena organise game untuk buat pemerhatian keatas kanak-kanak untuk tugasan paper Perkembangan dan Pembelajaran Kanak-Kanak.
Sampai Tadika Sri Pelangi, Bukit Mahkota dalam pukul 9 pagi. Jumpa Kak Nor. Dia bagi brief explanation tentang 4 years punya importain details. Then depa sediakan meja, me called out, "Circle time!". Amazing tengok bebudak ni berkumpul keliling me dengan muka excited. Tapi still ada beberapa yang masih malu-malu. Biasala, me stranger. Tunjuk depa gambar haiwan, minta depa sebut apa nama binatang tu then minta depa buat bunyi... depa siap buat gaya lagi... Children now a day... they are very cleaver!

Then proceed dengan game me. Unfortunately game me kureng sesuai untuk bebudak umur 4 tahun yang tak biasa dengan 'guru' mereka. Luckyly, bila dah nak habis baru nampak depa mula rasa seronok sbb dah paham macam mana nak main. Lepas habis game, as a token of appreciation, me bagi kat depa some goody bag. Happy depa. Tapi my mistake tak buat banyak, kesian tengok budak kelas 5tahun pandang jer... Sorry deary... (P/S: budak belakang tu Faiz. He is a very, i mean VERY special boy) Lepas abih sesi penyampaian goodybag, kami dihiburkan dengan tarian 'Vowel We Should Know' Tak dress-up, sbb tu latihan jer... Hehehehehe... Hm... seronok dikelilingi anak-anak ni. Macam-macam ragam, tapi mmg seronok.


Me SALUT kat SEMUA GURU-GURU TADIKA yang punya tahap kesabaran dan kasih sayang yang sungguh tinggi dalam mendidik dan membimbing bakal peneraju negara ni...

4 comments:

Axlan Nur said...

Nori binti abdullah yahuuuuuuuuu!!! kekekekekekekeke

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

Cis... tak bleh la lagi Nori...
part badan montel tu me no hal... part nak makeover ZwanZwan jadi Khairi tu me tak sanggup!
hahahhahahaha

mrs hafiz said...

jap jap..cikgu cikgu,
sana plak, cikgu cikgu
depan la teacher..teacher..

salut jugak pada cikgu2 yg boleh ngajar budak2 kecik, takpun budak istimewa kan..

azwan=kj?
hehahhahaha

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

yup, cikgu the best!

(my MIL dulu pun nak carikan ZwanZwan cikgu, tp dpt kerani cabuk)

Related Posts with Thumbnails