Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, July 21, 2008

Pasal... Kerja, Ewan & Hadiah Befday


Salam...

Lagi 28 hari me akan kerja kat opis baru insyaAllah. Tatau la kat sana bleh sesuka hati melayari tenet mcm kat sini.

Gedebuk-degebak dan 6 tahun me kerja sini. Sayang woo nak pindah. Tak banyak opis yang se-fleksible sini. Malas nak bangun SMS jer kata nak masuk lambat. janji buat 9 jam... dan... ada kelongaran lagi... kot nak balik awal, bleh, janji esok-lusa bayar lah balik! besh kan?

then kalau besh naper nak blah? hm... gaji tak setimpal kerja... tu jer sebab kukuh dia.

so insyaAllah lepas ni akan men-joinkan diri kat sebuah organisasi yang... er... hehhehehe... lepas ni korang jumpa me time pejabat sure tak kenal me, kot! hahahahha... nnt me ambik gambo...


Hari ni dah 18 hari Ewan pergi... Smlm masa kat rumah Ewan me nangis. skit jer. rasa rindu. then nak tidur pun nangis skit... skit jer...

nampaknya tembok yang me bina dah mula retak. be ready jer la kot tiba-tiba me meraung lagi.
bukan apa tau, rasa ralat... berkali-kali pregnant, tapi now, tak nampak hasilnya. yang ada, my ugly sagging tummy with hideous stretch marks. kami pun bukan baru kawin, dah nak masuk 4 tahun ogos depan... entah la... dah takdir mcm ni. takan nak argue ngan Allah kot?

kengkadang rasa ni balasan me jahat dulu... jahat sgt ke me?

Maybe yes... tp pada org lain maybe tak... tatau la Ewan... Ibu pun pening...



Azwan dah beli 3 hadiah befday me... dengan beberapa mini hadiah lagi... seriously, he is spoiling me!

me dah dpt mini blender tu...
dengan nike sport bra...
smlm me dpt jam tangan baru...

also dpt faraway body cream, baju dan seluar kecik baru, telekung, socks, tudung... huwaaaa!

mesin basuh tak dpt, sbb yg lama dah dibaiki...
subang mata itik dengan 1 batu tu, me dah beli untuk diri sendiri...

Makasih Encik Azwan. Nnt saya bawa awak pi Langkawi ye... Saya belanjer :P



8 comments:

mrs hafiz said...

dpt kerja baru eh tatty..
nanti update eh..
maria pun baru keja kat tempat baru 3 mgu (lom ada update ttg ni lg).. 6 thn tatty kat ofc lama?? lama kan.. mesti rasa lain..
maria yg 2 tahun kat tempat lama pun sedih sgt2 nak tgalkan.. tp I HAD TO..

bestnye dpt hadiah bufday yg byk..
spoil urself k.. and let azwan spoil u three.. hehe

Azura said...

uihkz.. saya pun dah 6 tahun kerje kat opis lama nin.. dah memang senang sama lah.. bangun lambat sms.. dan now pun saya tengah cari keje baru.. terkejut gakz rase.. biler baca.. cam citer saya ajer.. he he he anyway..salam kenalan...

ellyn said...

aznie...

tahniah dpt keje baru...n bestnye dpt byk adiah...

jgn la sedih2 sgt lg ye..semua ni dugaan dari Allah..mungkin ada hikmahnye Aznie susah dpt anak..mana la tau lpas ni kembar plak kot...

heartbeat said...

sabaq.. cikgu kat sekolah tunggu 7thn!! aduh kesian tengok muka dia.. tapi dia cakap.. selama 7thn, hubby dia tetap setia dan romantik!

kerja tempat baru..rezeki baru.. ada hikmah tu..

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

mrs hafiz => aah. alhamdulillah dah dpt. pi interview sehari lepas Ewan pergi. menggigil jugak la. bukan takut, tapi lemah semangat :P maklum le... separuh spirit dah terbang

azura => sama ke? huhuu... meh minta kerja kat opis baru me, meh! masih dibuka lagi rasanya... anyway, salam-salam :D

ellyn => tak sedih sgt, cuma windu jer... tetambah bila pi jengjalan tgk ramai la plak yg bawa anak. huk huk huk...

heartbeat => ada hikmah? insyaAllah...

part hubby tetap romantik tu yg best. bisa membuat masalah lain hilang... :D

Gille said...

Aznie.

I am Tilling(cari forum.

Sorry about your loss.

My cousin sister delivered her son which had cerebral plasy due to mistakes by the hospital staff. She carde for the boy for about 2 or 3 yrs, I dont remember. It was hard because he needed total care. After all the difficulities and adjustments made by his parents, he died.

After sometime, my cousin got pregnant again.

SO I guess...and feel
having a baby is a miracle and miracle comes in its time and moment. Him, that left you, needed full attention.... and other miracle had to wait for its turn so that miralce no1 gets all the love.

Gille said...

carde= cared,
typo
sorry

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

hie gille...
yes... even Ewan is not like other children, he is special in his own ways...
we've waited almost 2 years for him.
tho he only stay for 17 months, it is the best 17 months we have in our whole life.
:D

Related Posts with Thumbnails