Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, July 9, 2012

Pasal... Deep Freezer

Salam,

Alhamdulillah, sujud syukur stok susu me banyak. 108liter deep freezer penuh melimpah, me simpan sikit kat rumah adik dan MIL. Freezer peti ais kami pun penuh sampai nak beli barang basah ikan, ayam, daging pun siiikit jer sbb tak cukup tempat. Ice cream pun bekas kecil just utk hilangkan kempunan. Ice cube pun tak buat sbb dah penuh ketul-ketul EBM.

Tapi dalam 3-4 minggu lepas my Mum minta me ambil balik EBM kat rumah adik tu sbb dia nak dok dengan sana bulan puasa ni. Dia nak simpan barang dalam freezer tu. My MIL tak ada isu, tapi me plak menantu hantu create isu bila nampak MIL ada letak bebarang basah dalam freezer dia. Even ZwanZwan balut EBM dalam plastik 3-4 lapis me still rasa takut. (mmg perangai menantu hantu begini, pada yang tak tahu ye).

Maka, korek sini, korek sana, me beli deep freezer 400 liter Sabtu lepas masa Morgan buat warehouse sale. Harga mahal skit dari deep freezer me yang terdahulu tapi kapasiti berlipat ganda. Lepas ni tader la menyusahkan orang tumpang sini, tumpang sana, sentap sini sentap sana.

Rentetan dari itu juga, me nak iklankan deep freezer jenama Morgan dengan kapasiti 108liter yang me beli hampir 2 tahun lepas pada harga RM400. If nak kami hantar RM50 akan dikenakan. Kira murah la ni sbb kat warehouse sale aritu jenis ni dia letak harga RM400 jugak tapi condition luarnya dah kotor calar-balar. Berminat? Bleh msg me.

1 comment:

Mohd Aizad said...

Salam

boleh bagi no fon x? semalam pergi warehouse sale morgan tu. tapi yg 108 liter dah habis.. wife sy tengah cari freezer yang kecil. Urgent

Related Posts with Thumbnails