Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, May 11, 2012

Pasal... Cerita Kami

Salam,

Still tak leh blutut gambo. 
Kena check dgn Dell if laptop 'milik me' ni still under waranty. If yes, bleh repair. 
Oh ya, sebahagian dari tawaran 'berhenti kerja' yang me dapat adalah laptop Latitude E6400 Dell ni. ZwanZwan kata laptop ni bagus, hi-end gitu. Kat UK mau dalam £1K. OK la tu, kan?! Bagi seseorang yang gaji kecik macam ni... dapat simpan laptop, seronok woooo. hahahahhaha...

Pagi tadi angkat Elia dari crib dia letak sebelah, then baru me perasan, semangatnya anak dara kami ni. EBM dia tak berusik tapi me dah kurangkan sesi mengepam sebab peti dah penuh. Kurang sesi pun sekali pam dekat 2 botol 9oz Avent tu. Badan dia pun dah kuat. Me pegang tangan dia dua belah, dia boleh tarik angkat badan dia, dari baring ke duduk. Kadang-kadang berdiri terus! For me, hebat giler!!!

Eiman la ni agak 'aktif' tapi dah boleh harap dah. Cuma kena cakap elok elok, alihkan distraction. Minta dia buat something sedang dia tengah tengok TV, me kena tutup Tv baru di pandang me. Berat still around 10kg. Tinggi skit dari dulu tapi kurus tu, maintain. Babah ngan Ibu dia jer dok membesar. Hahahahaha. Akhir tahun ni kena bincang secara serius dengan ZwanZwan nak register ke Eiman untuk pre-school? Sebab tahun depan ikut tahun Eiman 4 tahun tapi umur sebenar dia baru 3 tahun 15 hari. hehehehehe... Apa pendapat korang? Pre-school at 4 ke at 5?

ZwanZwan la ni sedang berjinak-jinak dengan SAP. Dia nak masuk BASIS tapi boss dia macam jaki skit nak dia buat ABAP. Apa-apa jer la janji kerja extra tu ada bayaran. Hehehehehhe... Also, really proud of him, balik kerja dia akan dukung Elia, main-main dengan Elia, bawa Eiman pi taman mainan. Paling me bangga, dia selalu berjemaah kat surau... hehehehe

2 comments:

Aan Andes said...

Ahhh me tumpang bangga boleh? Me pun suka kalau my husband boleh berjemaah. Baru la umat nabi Muhammad yg sejati..cewahhh.

Hmm pasal preschool kalau tanya me skrg, me will say at 5, sbb me nak dia main2 dulu kan. Maybe pegi activity class twice a week ke.tapi ntah la..kalau hari2 kerja mcm ni, dari dia duk nganga kat babysitter, baik preschoo ye tak? Ntah la tatty..a bit dilemma..

mrs zach said...

me suka dok riang ria dulu sebab surau kat bawah je tu. then..ms puasa, boleh selalu terawikh jemaah kat surau.

Related Posts with Thumbnails