Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Sunday, June 5, 2011

Pasal... Halal ka Haram?

Salam,

Keco pasal Barbican ni halal atau tidak ye?

Me copy paste dari Forum Cari.

Pengedar Barbican tunjuk bukti halal


AHMAD menunjukkan sijil halal Barbican di Kuala Lumpur semalam.

KUALA LUMPUR – Pengedar minuman jenama Barbican, Suria Wholesaler Sdn. Bhd. menjadi syarikat kedua selepas Malaysia Iranian Corporation (MIC) Sdn. Bhd. tampil menegaskan bahawa produk edaran mereka bebas alkohol dan boleh diminum oleh pengguna beragama Islam tanpa rasa was-was.

Pengarah Suria Wholesaler Sdn. Bhd., Ahmad Al Yateem berkata, pihaknya mempunyai laporan kajian pengeluar minuman itu, Aujan Industries dari Dubai yang menyatakan ia bebas alkohol.

“Kami juga telah menghantar sampel minuman ini untuk ujian makmal di UPM (Universiti Putra Malaysia) minggu lepas dan keputusannya akan diketahui tidak lama lagi.

“Kami akan bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk membuktikan minuman ini tiada alkohol dan selamat diminum oleh umat Islam,’’ katanya ketika ditemui di pejabatnya di di sini semalam.

1 comment:

mar!ahaf!z said...

dah katanya alcohol free.. jakim xde keje la tu..
btw, i asked someone from dubai, dia ckp kalau haram sure kat dubai pun diharamkan.. manufactured kat sana kan.. eiiii

Related Posts with Thumbnails