Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, May 25, 2011

Pasal... Air Mata Dah Meleleh

Salam,

23rd May, me dapat 1 SMS dari kenalan baru yang mengharungi dugaan seperti me dulu.

"Akun kak Aznil, sory bru leh nk blas msg akak hr 2.. nma sya Syasya.. hr hpital aminah jb, tp kmi da blik hr sbtu 2.. sya tgk bby mcm xbrpe nk sihat la mean dia ashik muntah je pas bg susu. Da 2 hr mcm ni, da kurus je skrg. Badan sentiasa pnas, mmg mcm ni ke keadaan ewan dlu kak.."

Lepas me baca SMS ni, me terus pi toilet... nangis.
Seriusly me teringat Ewan masa last day kami ambik dia dari rumah MIL.
Selalu me akan minum dulu sebelum ambik dia kat bilik atas tapi hari tu me terus ambik dia lepas masuk rumah MIL. Bawa turun then me suapkan dia makan. MIL masak lemak hari tu. Tak jadi masalah to him sebab dia memang makan pedas.

Bila dalam keter, ZwanZwan dan me borak macam selalu, gelak-gelak tapi me heran, kenapa Ewan diam jer? "Ewan, Ewan...", me panggil tapi still no reply. Me buka lampu keter nampak dia dah muntah, banyak. Mengelupur me angkat dia pangku dan bersihkan dia. Ewan tetap diam. Lemah jer badan. Dah la dia demam.

Then semalam baru me reply msg Syasya. Tapi hati me strong rasa ada 'sesuatu' dah jadi. Tiba-tiba Syasya called. Tenang saja dia cakap, lembut, teratur... "Sebenarnya kak, baby dah tak ada. Dia dah pergi petang tadi...", me just boleh cakap... Oooo. Air mata dah meleleh.

Me doakan semua Ibu-Ibu yang diuji sebegini dikurniakan kekuatan mental dan fizikal mengharung hari-hari yang penuh dugaan ini. Ingatlah, sekiranya anak kita diambil, kita kena redha. Kita jaga mereka sebaik mungkin, selagi daya. Anak tu amanah yang dipinjamkan saja.

I even joke about it, a harsh joke, "Ewan tu ada faulty, so kami pulang balik to his maker...", sambil gelak tak senonoh. Orang tengok sure ada terselit rasa, 'mak tader perasaan'. But for me, buat apa me nak meraung tepuk-tepuk dada, koyak-koyak baju, tarik-tarik rambut meratap Ewan pergi? Dia boleh hidup balik meh? NO. NO! NO! NO!

Oklah, me minta pembaca blog me, kalau sudi, sedekahkan Al-Fatihan buat Bby (seriusly I had no idea what that baby name is. Tanya pun tak.)... Doakan juga semoga parents dia tabah. Makasih...

9 comments:

airis naufal said...

org yang pernah merasai je yg akan tau mcm ne perasaan kita.. moga Allah tempat kan bidadara2 kita ke syurga.. dan semoga kita dpt berjumpa mereka di syurga nanti..aminnn...

Rizziela said...

Al Fatihah...semoga bb aman disana..

Sedih..tapi kena redha dengan ketentuan dari ALLAH

Riny Fadzill said...

Al-Fatihah...

tinta hatiku said...

Al-Fatihah untuk baby tu, dan juga untuk Ewan... Memang, hanya yang pernah kehilangan orang tersayang sahaja tahu bagaimana hati dan perasaan kita...
Bersabarlah...

NyIzd said...

sayu....Al Fatihah

Lenny said...

babe,

you're such a strong lady... i cuma baca, tapi i meleleh2 teruk2...:(

Ewan tunggu u kat sana... insya Allah.... :(

MaMaNuRiN said...

aduh!!! menitis airmata..

mar!ahaf!z said...

sebak, saya teringat kisah pemergian ewan. :(

Mommy Fara said...

Salam. Saya dapat tahu blog nie dari Aan. Entah kenapa, tiba-tiba tertarik sgt nak baca. Anyway, saya kagum dgn awak sbb ketabahan awak tu. Mmm, tak ptt sy ungkit pengalaman pahit awak. Pergi tetap pergi. Yg hidup teruskan hidup.

Ye, saya tahu. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Saya sendiri tak dpt bygkan klu saya dpt nasib yg sama.

Related Posts with Thumbnails