Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, March 7, 2011

Pasal... SIAP!

Salam,

DAH SIAP! YAY YAY!
DAH SIAP! WoooHooo!

Lega seh!

Perabot siap!
Langsir siap!
Rumput siap!
Pasir siap!
Batu lapik tiang rumah siap!
Bumbung siap! (tapi ada drama skit)
Tangga siap!
Tangga batu siap!

Nak tengok gambar?
Silakan...

 
 Pandang atas dari sudut barat daya rumah.

 Pandangan dari atas Rumah Kutai saya. Senget la plak Rumah Dapur tu...

 Perabut dalam bilik tidur; katil 4 tiang besi siap 'kelambu' dan meja solek yang jenis cermin tepi boleh dilipat tu...

 The most important ruang dalam rumah, dapur. Dapur kayu dengan arang dan kayu api kat para bawah dapur. Meja tepi tu... saja letak. Langsir senget lagi!

 Meja tepi nak simpan harta karun (nampak separuh jer) dengan pankin. Tempat nak lepak lepas penat masak sambil gobek sirih... Teringat masa Arwah Tok Nek Melah(Great Grandmother) ada dulu. 

 Tempat solat dengan penyidai sejadah. Tapi tak tegang talinya. Hantam sajalah.

Ruang tido anak-anak dengan almari. Terletak sebelah bilik induk.

Pandangan hadapan rumah kutai. Tengok elok-elok belah kiri ada biawak komodo interprem. Me lupa nak kluarkan. Si ZwanZwan la letak.

Pandang dari arah timur laut rumah.

2 comments:

Aan Andes said...

Terernya Tatty buat!! OMG..susahnya nak gam details2 tu hehehe

Nurul Aznil said...

Cakap orang... yang hair clips u buat tu... tu pun details kecik-kecik... kain lembut, lagi susah!

Related Posts with Thumbnails