Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, December 15, 2010

Pasal... Tahan Lama!

Salam,

Dari dulu me hutang 1 entry kat Kak Mieja tentang nak travel jauh dengan kecairan EBM seminima mungkin.

Macam-macam me cuba.
Masuk 4 ice pack biasa dengan 1 ice pack coleman tu.
Bungkus EBM beku dengan newspaper basah.
Balut dengan saputangan.

THEN, semalam me try something different.
Me packed semua pukul 10am dari Penang, sampai Shah Alam pukul 7.30pm, EBM masih beku!!!

Caranya?
  • Me balut setiap EBM dengan kain lampin. Ice pack biasa tu me balut jugak dengan kain lampin.
  • Masuk kedalam plastik biasa untuk minimakan pergerakan benda-benda tu. Ikat kuat-kuat
  • Masuk barang dalam beg plastik tu dalam coleman then sumbat plak dengan kain tuala yang lembap skit.
  • Pastikan bekas coleman tu padat!
  • Jangan buka sampailah kita reach destinasi.



GOOD LUCK!

2 comments:

Aan Andes said...

NICEEEEE! Thanks for the tips! Selalu me letak dlm coleman biasa..so mmg ada proses berpeluh sikit hehe.

Mieja@Amiizaa2001 said...

salamss shin,

wahhhhhh bestnya, next time kalaou akak nak guna...akak ambik cara shin yerk....tq2 :)

Related Posts with Thumbnails