Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Thursday, October 14, 2010

Pasal... Eiman 9 Bulan

Salam, Dalam dok ingat-ingat, bleh terlupa la plak nak buat entry. Eiman 9 bulan. Dia dah boleh...
  • Turun katil secara reverse then julurkan kaki dan slow-slow push his body kebawah. Kami letak lay-mat dilipat agar tebal so jadi kusyen serap hentakan if dia terjatuh.
  • Dah pandai makan ubat. Eiman still menangis dan meronta sikit tapi dia tak luah balik ubat tu. Good boy!
  • Sudah tumbuh 2 gigi kat bawah tapi 1 jer yang kluar banyak. 1 batang lagi malu-malu.
  • Dah merasa banyak jenis makanan. Bihun sup, mee sup, daging bakar perap, ayam goreng, biskut raya, eskrem.
  • Cerewet dalam hal makanan. Bubur yang dimasak 3 hari dia tak makan. Kalau yang 2 hari tu, dia makan skit jer. Paling suka yang freshly made. Jenuh Ibu dia nak masak setiap hari.
  • Kalau tak dapat bubur, nasi yang ada rasa sudah cukup bagus untuk Eiman. Nasi daging, ayam, planta, tomato, lemak...
  • Still akan meronta dan meraung bila nak tido. Tapi dah mula tido around 9.30pm dan bangun around 6.30am
  • Dah mula meniti. Pegang something, bangun, jalan, then duduk balik. Kalau duduk pun tader tergolek kebelakang dah.
  • Suka betul berdiri pegang walker dia, then tolak pusing hall.
  • Rambut lebat tapi jenis halus macam Babah dia. So tiup skit nampak kulit kepala. Tak macam Abang Ewan.
  • Dah mula suka tengok mulut orang bila orang bercakap dan akan cuba tiru buat bunyi.
  • Badan dah rasa berat balik. Aritu risau giler berat turun dari 6.5 ke 6.2 sebab demam. Now dah berasa bila dukung.
  • Panjang badan pun bertambah. Banyak baju tak muat dah.
  • Suka pi dapur then duduk tengah dapur konon menyibukkan diri.
  • Kalau pi tempat lain, suara tak dengar sangat. Tapi lepas setengah jam dan dah biasa, bergegar rumah.
Tu jer me bleh ingat sekarang... :P
video
Eiman first video debut.
Babah dia suap, dia tanak. So tinggalkan mangkuk dan sudu atas meja. Then Eiman pergi kat meja dan cuba suap sendiri. End up terpelanting mangkuk atas lantai. bertuah punya budak.

2 comments:

Rizziela said...

Wah! dah pandai demanding dah bujang sorang ni ek

memorisusuanku said...

bagusnyaa iman.....pandai nak suap sendiri:):)

Related Posts with Thumbnails