Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, June 9, 2010

Pasal... IKEA Hutang Me!

Salam,

25 April ni, me beli barang kat IKEA.
Masa Lorna the cashier nak swip my card, ada masalah ngan mesin card hutang tu.
Lepas tu semua ok...

Bila dapat statement utang, me terkejut, IKEA charge me double.
Me tepon IKEA dan lucky LORNA yang picked the call.

Esok tu, me pi IKEA dan jumpa LORNA.
Semak-semak-semak, memang betul... LORNA kata akan call update me balik dalam 3 working days.

Now dah 8 working days, LORNA tak tepon lagi.

Me called lagi dan cakap dengan ZAITON. Dia kata akan check... 30 minit, nothing... SO me called balik dan cakap dengan OLIVER. Me terpaksa berlagak cakap accent brits skit so depa tak lah ingat me oreng-oreng bleh dimayen-mayen.

True enough, just now NON dari Finance Department IKEA tepon dan kata depa akan masukkan balik duit me dalam kad me balik... Camner depa nak masukkan tu? Tak kisah, janji masuk balik!

Kesimpulannya... bila kita jadi diri sendiri yang simple, hepi-go-laki, kampeni ni buat mayen-mayen ngan kita. Terpaksalah kita menjadi somebody-somebody untuk percepatkan proses... isk isk isk...
pic from: http://blogs.trb.com

5 comments:

mas said...

ish..ish..mmg xpatut...
geram gak klu mas...

sesekali mmg kita kene jd somebody yg derang xbley nk maen-maenkan...
bagus nurul...

FauzieMusa said...

sometime we've to be DIVA .. so they will notice n no play around

adha said...

napa jd cam tu.. chase jek beb.. smp dpt balik.. rm100 tu.. byk oooo

Aan Andes said...

Haha kannnn. Keji la derang ni. But kalau me tak reti accent2 ni howwww. Hmmppphhhh tak sangka ikea pun bias mcm tu.

Nurul Aznil said...

@Mas - terpaksa menipu diri agar diri tidak tertipu...

@Pojie - Diva viva vava vakum

@Adha - if nothing mmg me akan chase ke opis IKEA tu...

@Aan - tak reti 'menipu' mcm me, maybe bleh buat you call, then Elias call... kasi depa panas momtot

Related Posts with Thumbnails