Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, June 14, 2010

Pasal... EIMAN 6 BULAN! EIMAN 6 BULAN!

Salam,

Yay! Eiman dah 6 bulan Yay! Dah 6 bulan Yay! Alhamdulillah

Let see...
Dah boleh merangkak.
Kalau umpan dengan remote TV & Astro yang ada banyak buttons kaler-kaler, lagi laju dia merangkak. ZwanZwan kata macam komando merangkak!
Kalau buat pusingan setempat 360' cukup laju. Me selalu kata, "Pusing 7 kali! Bleh dapat tittle Haji!", :P
Juga dah mula angkat montot.

Tak seronok part berat tak naik.
Tapi my SIL kata dia ringankan badan sebab nak merangkak.
Betul jugak!

Syurga dibawah telapak kaki Ibu.
Yes tapi Eiman literally take it that way.
Kalau me khusyuk berlunjur pam susu depan TV, dia merangkak mai kat kaki me dan hisap!
Menjerit me. 1 sebab risau kaki me kotor, 2 sebab rasa geli. (bukan kotor sebab pijak tak-ketahuan-hala).

Minum susu macam biasa. Banyak masa dirumah dan sikit masa di rumah Mama Ruby.

1st time makan Selasa lepas. 1/3 sudu teh jer nestum dia makan.
2nd time masa kat IKEA. Me suap dia boiled potato.
3rd semalam kat rumah, boiled potato again.
Then malam tu me kunyah nasi arab dan suap. 3 suap jer... tak leh lebih.
Malam ni masak bubur, blend semua.

Mulut riuh! Tengok Ibu dia lah kan.
Peramah. Orang tengah sembang, dia pun sibuk join in. "Uh Uh".
Baik orang yang dia kenal ke, tak kenal ke... Ni perangai sapa? Perangai Babah dia~

So far dia masih tak takut orang.
Aritu pi Nagoya beli kain langsir, ada Akak ni dukung dia dan usung pusing Nagoya. Abih kena kerumun dengan para pekerja Nagoya. Huhuuhuuu...

Cukup behave di rumah Mama Ruby tapi kalau dengan kami, super mencabar.
Tak bleh diletak lama sengsorang, nangis... Alhamdulillah perangai ni makin kurang.
Dia akan panggil dulu. 3 kali tak berjawap baru siren bunyi.
pic from: http://www.clipartheaven.com

Tak suka duduk lama dalam carseat. "15-20 minit. Lepas tu sila angkat dan bagi saya lihat permandangan luar". Then baru bleh letak dia dalam seat balik. Letak pun kena naikkan seat so dia lebih kepada duduk dari baring. (Bilalah ZwanZwan nak hantar Safety 1st seat tu pi cuci? La ni kami pakai Sweet Cherry jer...

Boleh hilang mengantuk sekelip mata bila kami bawa dia dalam front carrier bag. Muka excited betul! Kita belek barang, dia pun nak tolong. rajin rajin...
pic from: http://johnlarroquetteproject.com

Akan tertido lepas round pertama bila bawa pi jogging kat taman tasik. Udara segar buat dia mengantuk? Er...

So tu jer lah perkembangan dan pencapaian serta keupayaan Eiman, Hero Dagu Tajam at the age of 6 months... Alhamdulillah... Terebih, Terkurang, kami terima jer, janji sihat...

5 comments:

makcikrehan said...

6 months dah start crawling? jeles... my asrap coming to 9 months. baru menyusur! tak sabar tunggu dia can sit properly, baru syok layan makan kat restoran. leh taruk dlm high chair. apa punya mak, dok pikir tembolok sendiri jer. haha. Asrap makan minum kuat betul. [berak kencing pon kuat. haha]

mar!ahaf!z said...

dah leh mamam yey!

tatty, bg dia bubur nnt, tgk laju tak dia makan.. hehehe

Nurul Aznil said...

@MR - takpe. dia sihat kan? berat badan naik berkadar terus... OK la tu...
kami pun tgh tunggu dia bleh duduk, bleh sumbat byk makanan, bleh la KOT tido lama memalam...

@Maria - rasanya tak laju kot. asyik disembur balik jer so far tgk...

rudiah said...

wahh, eiman pun suka isap ibu jari kaki ek? hahahah arsyad pun sama..asyik nak terjah ibu jari kaki saya..bahaya sungguh! huhuh

arsyad dah byk mkn pun still berat tak naik..dan still bgn every 2hrs..heheheh bila ek bleh KOT tido lama memalam?

Nurul Aznil said...

@Rudiah a.k.a. Mama Panda - isap kosong takpe. jangan isap sambil sedut darah :P

Related Posts with Thumbnails