Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, April 12, 2010

Pasal... Makanan Elak Dengi

Salam,

Dapat ni dari geng-geng SIM. Bolehlah try untuk elakkan penyakit yang boleh meragut nyawa ini.

Sup Ketam

Resepi

Ketam 2 ekor
2 biji buah pelaga
Kayu manis sepjg jari kelingking
Sekuntum
bunga lawang
Bawang putih 5 biji ditumbuk
Halia sebesar ibu
jari diketok
Serbuk lada hitam/lada putih
3 cawan air
Garam secukup
rasa
Minyak untuk menumis
Bawang goreng, daun sup & daun
bawang

Selain sup ni, boleh amalkan makan jambu batu (with out the serbuk asam ye) , tak pun minum jusnya...


1 comment:

Cikidong said...

buleh percaya ke ni... ketam leh elak denggi? mcm pnh terbaca kat blog sapa tah dia buat lawak pasal ketam ni.. ekekkek.. tapi tak salah cuba... ;)

Related Posts with Thumbnails