Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, March 17, 2010

Pasal... Tinggal-tinggalkan

Salam,

Hari ni dah masuk 3 hari kami tinggalkan Eiman kat rumah babysitter. Masa nak hantar hari isnin tu, me rasa berat sgt. bukan pasal nak tinggal dia tapi sbb rasa risau Eiman tak seronok dok sana. Hari Sabtu lepas pergi survey then tgk rumah tu macam berkuwap. takut Eiman tak selesa, panas...

Isnin balik lambat. Sampai 6.50pm gitu. Eiman OK. lega... tapi part Kak Ruby tu bagi air masak buat me geram... Eiman FULLY breastmilk drinker okay¬. Kak Ruby tu minta kami bawa tilam or toto untuk Eiman baring-baring.

Selasa kami hantar Eiman lambat since my Induction days, mula 10 pagi. Sama macam Isnin tu. Kami siap mandikan Eiman so senang Kak Ruby tak rushing nak mandikan Eiman dan 2 budak pompuan 2 tahun yang dia jaga. Masa balik, kami sampai awal sikit dan tengok Eiman tido.

Pagi tadi, me bgtau Kak Ruby jangan bagi air masak. Kak Ruby kata, dia tengok Eiman resah semacam so dia bagi sikit untuk 'cuci mulut' then Eiman trus tido... pulak dah¬ Dia kata maybe sbb cuaca panas sgt ma... so macam kita minum air manis byk sgt, sure nak cuci mulut dengan air kosong maaa... adeh¬

On the other side... anak-anak teruna Kak Ruby, 3 orang semuanya, paling muda baru ambik result SPM suka sgt kat Eiman. Sbb selama ni dok jaga gegirls, now ada boy, seronok lah... Kak Ruby kata...

I know Eiman is a well behave baby. Senang nak jaga once tau 'bahasa' dia... Tapi kami plak plan nak hantar dia kat nursery belakang rumah bleh pi kerja naik motor, bertolak lambat, sampai cepat... TAPI (lagi) kalau pi kerja naik motor, tak bleh claim fuel... adeh lagi¬

Moga Allah bagi petunjuk dan permudahkan kami buat keputusan... amin¬

3 comments:

Aan Andes said...

Tatty, tak boleh claim minyak pun takpe, janji dpt luang masa byk ngan Eiman. Anyway mmg bbsitter mcm tu kut. Me tak terfikir pasal air masak ni, tapi Kak Ani tu tanya me Zahra minum ke tak, nasib baik dia tanya. Me cakap jangan bagi. Tak tau la kalau belakang2 dia bagi.

Nurul Aznil said...

Aan, tak claim rugi... sbb jumlah claim-an sama dgn separuh gaji... :P

mar!ahaf!z said...

claim jgn tak claim! bak kata hafiz, hidup dgn claim .. :p

aritu bbsitter mintak me bekal biskut utk maryam kemam2.. ms tu dia baru nak masuk 4 bulan..
terkezuttt cipan macik!
tp tak bawakan pun, sib baik dia tak tya.. jgn plak nnt dia senyap2 kasi biskut hwa tai plak..

Related Posts with Thumbnails