Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Saturday, January 16, 2010

Pasal... Windu-Winduan

Salam,

Tadi kat FB, terpandang status kawan ZwanZwan ni pasal kancil 80km/j kat hiway.

Teringat my Kancil Kooorap.

Why Kooorap? Hud depan keter tu, cat dia terkopek-kopek. Nak cat baru budget tader. Manalah nak ada, kalau tiap tahun nak dekat raya keter nak kena masuk bengkel.

Nak beli kancil baru, berat nak bayar banyak tiap bulan. So kancil 5 tahun (body di Malaysia. Engin kat Jepun tatau la dah berapa tahun) tu lah yang me beli.

Nak laju, terima jer lah keter tader ekon.

Masa nak tengok kancil tu, siap panggil BrotherDude (mereka yang terlibat dlm dunia permotoran k-car mutan kenallah dia ni) mai tgk dan di test drive oleh jockey kancil turbo BrotherDude tu... (rasanya nick dia CikenLittle) kat hartamas...

my mum cukup tak suka kancil tu. iyelah, buruk... (dari situlah timbul nama Kancil Kooorap tu) still me beli sbb ZwanZwan suka keter mutan ni. Sayang punya pasal... giler kan? :P

First 2 months dapat keter, me tak berani bawa. Everyday ZwanZwan rempit ambik me kat Kerinchi, drive me ke Phileo then ke opis dia. Balik pun sama. Bukan apa, me cukup takut nak harung jem naik bukit kat Kerinchi tu. Horror ok!

1st time bawa balik kancil ke Melaka, kat hiway Elite, me nak potong 1 Iswara ni, since jalan tak rata, bila me tekan minyak, blowoff asyik bunyi jer... Malu seh! Macam orang bersin non-stop. :P

Then bila dah pandai bawa keter sendiri pi opis, tiap kali pergi ngan balik sure merembat kat hiway tu. Ada sekali me tukar gear bawah jejambat nak masuk tol Damansara, terkejut sorang mamat naik motor tu... sorry...

Lagi masa lepas tol tu, pecut la. bertiang keter lain kena tinggal... hahahaha

kancil-kancil pun, 4-5 kalilah naik Cameron...

sinca kancil tader ekon, masa hujan, me akan pakai jaket, siapkan kain buruk utk lap cermin depan... berkabut! then if kat hiway, me sure bawa kat fastlane, 80km/j siap bagi signal kanan. jgnkan wira, merc pun bagi jalan tau! depa takut kot. depa ingat pompuan giler bawa keter... mana taknya, siap sua kepala kluar sbb cermin depandah tak rupa cermin dah! hahahahah

lani pakai keter stended jer... power pun tader... tapi ekon ada.
sesuailah utk mereka yg ada anak... dah tua, takan nak berembat lagi ye dok?

ZwanZwan, Kancil Kooorap & Me masa honeymoon kat Cameron

1 comment:

Me and life's mystery~ said...

Saya dan kekasih hati pun ada kenangan dengan sebuah kancil yang tidak lagi ada di dunia ini...huu~

Related Posts with Thumbnails