Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Tuesday, November 24, 2009

Pasal... Flashback

Salam,

Smlm ZwanZwan sampai rumah dia bgtau, MIL minta kami pi rumah dia. MIL nak ZwanZwan isi borang utk acara korban.

Me teringat masa kami bawa arwah Ewan berubat cara kampung kat Terachi. Atok tu kata, Ewan kenan kambing... Me dah bgtau ZwanZwan pasal ni. So ZwanZwan terpaksa tolak untuk join acara menumbangkan lembu.... melapah no problem... Agak superstitious, we know, tapi saja ambik extra precaution.

Sampai rumah MIL, kami dijamu lauk tempoyak, sambal tumis, ayam kicap dan sambal tumis ikan bilis kering... Peh pedas-pedas ku telan juga sebab sedap! Abang Chik punyalah berjoget kat dalam... tak hingat dunia. Tatau la sbb sedap or sbb pedas giler... I don't care :P

Then lepas makan, layan teh susu kaw MIL borak-borak, MIL ngadu pening kepala. So kami bawa dia pi Poliklinik SALAM.

Bila sampai sana, tetiba terflashback balik masa ZwanZwan mengelupur bawa Ewan masuk sepital... me berdiri dlm hujan gerimis menahan tangisan sebelah keter tatau nak buat apa... dalam bilik doktor jawap soalan yg kami dah cemuih nak jawap... bilik treatment yang kami masuk dan nampak... badan Ewan yang kaku terbaring atas katil... tangan Ewan yang sejuk... kulit Ewan yang makin membiru... mata Ewan yang pejam rapat...

Demmm................... rugi tak tapau sambal tumis MIL smlm... kalau tidak bleh makan ngan nasi putih panas-panas... adeh~ lapaq ah! :P

3 comments:

MeMoRi Di HaTi said...

terflashback jugak memory masa arwah baby rin bla baca story nii...moga segalanya dipermudahkan olehNYA pada u

MAKCIK REHAN said...

baca tang makan2 tu, tetiba rasa lapaq melahaq. tgh2 mlm ni pekena nasik panas masyuk gakni...

adha said...

hmmm... biarkan ia menjadi kenangan... aku ni tiap kali lalu HSA.. sure bergenang2 air mata... wpun bertahun da berlalu

Related Posts with Thumbnails