Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, March 4, 2009

Pasal... GERAMNYA!!!

Salam,

Ada mamat kat opis ni kata, jgn kutuk-kutuk, jgn marah-marah, *nnt turun ke baby...

Tapi tgh bengang sgt-sgt ni.

Bukan nak hina tapi naper la org-org kulit gelap ni, yang ala-ala Negro Sudan, Nigeria ni perangai macam... isk!

Contoh 1:
Pepagi sebelum waktu opis bermula dah tepon.

"I got misscalled!"
Me cakap, "Sori i kenot trace the call for you. the call was made by our personal private line."
Dia balas dgn nada lagi keras... "No, No... I received a misscalled this morning".
"Yes i know.... but.."
"My name is %&$*#$*^"
me potong... "Still Sir! We cannot trace the call for you! It was made from private line!". Dia trus hang up!

Contoh 2:
Pensyarah kat sini...

"Hello, can you connect me this number?"
"Hold on.... ok please give me the number..."
"01********"
"Oke.. 01 ****..."
"NO NO! It's 01********"
"Yes... that's what I said.... 01********"
Dia hang up, no thanks what so ever...
I dailed up the number and passed to him...
dia tak angkat... pick up the call and passed balik... still nothing...

3 minit kendian... "Hello, did you call the number?"
time ni me dah annoyed giler! "Yes I did! I passed the line to your extension but you didn't pick it up!"
"Oh, i was not at my place... blablabla... can you connect me to the number again?"
"SURE!"

salah ke me marah? ni baru 2 kes. dalam sehari minimum 5 kali.
tu tak masuk kes isteri-isteri bangang or maybe betina simpanan yang dok tepon number opis minta pass ke suami dia. sehari sekurang-kurangnya 3 kali.

ada sekali, dah 5.40, lampu dah padam dan tutup pintu opis, nak balik dia called suruh me pi tgk sendiri suami dia ada kat bilik or not? apa kes?! me tanak, dia suruh jugak-jugak. kesian punya pasal... buat la jugak.

geram tau! just because depa bleh berbahasa Syurga dgn lancar, tak bermakna depa bleh layan org lain macam sampah!

sabar Nil, sabar... ada hikmah disebalik dugaan ni... sabar, kita nak cari rezeki halal :)
* er, saya pregnent ke? macam mana tuan badan tak tahu tapi penjaga tepi kain org bleh tahu dulu? demmm kepochi!

9 comments:

Nieza Ishak said...

adoiiiii
tensen kalo gueeeeee yg kenooo

mas said...

sabar ye me...hopely doa me berbadan 2 tu akan dimakbulknNYA...

biase le perangai manusia ni kn berbeza...sabar n sabar n terus sbr tau..huhhuhu..

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

masa bc ni..otak terus detact mamat berkulit hitam kt office tuh..adakah dia MU***** atau blablabla..hahaha

sabar k.aznil, depa mmg mcm tuh..SENGAL!!

adha said...

soba soba... jgn mare2 ye.. senyum sket.. kan lg manis.... ;)

Nurul Aznil said...

@Nieza : mmg tension.

@mas: amin... makasih...

@Adam: mamat tu dah OK la, lepas saya bambu sekali tu... ni org lain.. ext 217 :D

E.L.L.Y.N said...

sabar byk2 ye...
diorg ni mmg nk kena...

*kot angin berbadan dua kah? *wink* wink*

Nisa Shari said...

sabo je la my fren...tp jgn risau bab kulit bb yea...sy dulu dua kali keje dgn bos India, tapi anak2 ttp kuar putih melepak(perasan pulokk)...yg penting mesti happy!

kabussenja said...

memang mnguji kesabran tol.. sabar itu sparuh dr imann..

akutaktahu said...

sabar ye kak tatty,
sesungguhnya sy paham akan keadaan tu
tu nasib la puul 5.40 suruh cek...kalau pukul 4-5 pg pintu rumah kena ketuk just nak remind pukul 6 nak amik shot matahari terbit lg la kan?hehehe

Related Posts with Thumbnails