Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, January 2, 2009

Pasal... Tahun Matahari Baru

Salam,

Dah abih dah tahun matahari 2008...

apa yg me belajar tahun 2008 lepas ye?
1. enjoy life to the fullness
2. if i want to do it right, i have to do it myself
3. simpan duit sikit-skit, lelama jd bukit, bleh pi HOLIDAY!
4. family kengkadang pun pain in the arse. buat baik, tapi berpada-pada la, else kena pijak kepala.
5. kaduk naik junjung kat opis masih wujud, terutama mereka yg lama jadi kuli, 10 tahun maybe... then dapat naik pangkat, trus lupa bumi.

pembelajaran berterusan sinambungan dari tahun 2008 ke 2009?
1. be a good... NO! a much-much-very much better wife to my hubby
2. try to be an IBU ... again!
3. belajar control makan, so berat tak akan naik mendadak
4. control marah dan membebel dan merajuk dan dan dan
5. jadi hamba Allah yg lebih baik, jadi insan yg lebih better!

pencapaian 2008
1. berjaya turunkan er... 3-4 kilo :P
2. berjaya susun perabot rumah supaya kelihatan lebih lapang and baby prove
3. berjaya belajar masak nasi tomato dan sambal tumis SEDAP!
4. berjaya naik pangkat dan gaji dan tempat kerja dekat rumah
5. berjaya pakai tudung semula walaupun waktu opis hour jer...

tak sempat dicapai...?
1. terus pegang title IBU. Oh Ewan... *sob *sob
2. turun TOTALLY ke 60kilo. demmm
3. cat rumah
4. repair keter yg kemek disagat divider dipandu... saya :P
5. pujuk ZwanZwan berhenti trus merokok

Camat Tahun Matahari Bawuuu!!!

1 comment:

mrs hafiz said...

tatty, happy new year!

moga segala perancangan n azam terlaksana tahun ni ya! amin..

Related Posts with Thumbnails