Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, October 6, 2008

Pasal... Raya Repot

Salam,

Malam raya pergi rumah MIL. Buka puasa ala kadar tapi dengan lemang, rendang, lontong, kuah kacang la... Then balik rumah bersiap untuk Marhaban Raya kat rumah MIL. Balik rumah memang totally flat...

Pepagi sebelum subuh dah bangun, kemas mana yang patut. Bancuh air untuk ZwanZwan dan sediakan bebarang nak bawa ke 'bungalow' Ewan. Then kami ber2 merempit ke kawasan perkuburan seksyen 21. Kami sampai just in time utk ikut sama bertahlil dengan warga masjid, but ZwanZwan jer la join. Me pergi ke 'bungalow' Ewan, tabur pasir Pulau Beras Basah, Langkawi (baru jumpa botol tu), tabur bunga, siram pokok... Matahari dah naik, ZwanZwan pun join sekali.

Balik ZwanZwan salin baju baru dan sesi bermaaf-maafan berlangsung. ZwanZwan pergi solat and me packed baju. Bila ZwanZwan sampai zoom ke rumah MIL. Bermaaf-maafan dan ngap mana yang patut... borak-borak, bergambar... pukul 11.30 gerak ke Penang.

Sampai dalam pukul 5, sbb stuck 30 minit kat entrance jambatan. Some cars involved in XCdent. Sampai rumah tok tengok tak ramai yang ada. Makan, layan tetamu yang hadir sampai ke malam.

Pepagi bangun, sarapan dan ajak Tok Baseah pergi kubur Arwah Tok Wan kat Balik Pulau, then langsung ke rumah Mak Ngah. Naik semula ke Teluk Kumbar dan melawat kubur Pak Cik Jali. Pergi rumah Tok Njang dan rumah Mak Tam, layan nasi tomato. Since Tok ngantok, me tinggal sat kat rumah Mak Tam dan heret ZwanZwan ke Sunshine.

Oh My God! Sunshine ada sales!!! Me beli seluar 1, blouse 1... semua 70% diskaun! ZwanZwan pun beli sepasang persalinan opis. 50% diskaun! Then kami beli 2 bantal windsir RM10 sebiji dan pillow protector, RM6.90 sehelai! Giler murah! Set cadar pun diskaun sampai 80% tapi me tak boleh beli cadar sampai tahun 2012 sebab kat rumah dah banyak giler! Cukup setahun pakai kalau 1 set cadar me pakai 2 minggu jer! Banyak kan?!

Balik Sunshine pergi Giant plak. Then ambil Tok kat rumah Mak Tam, jumpa Pak Su. Balik rumah Tok dan Mama masak kuah laksa, since isinya ada, tapi kuah tumpah masa Pak Su bawa dari rumah MIL dia ke rumah Tok.

Ngam-ngam kuah masak, orang pun mai... menderu sampai ke maghrib. Terpaksa postpone nak melawat rumah Tok Chik dan Tok Ngah. Lepas Isyak, buat BBQ plak dari lebihan-lebihan ayam yang tak jadi rendang. Mak Tam and family mai, Pak Long and family mai... (yang lain tak ajak, sbb family depa besaq :P)

Esok pagi, lepas sarapan dan layan citer 'Kala Malam Bulan Mengambang'... kami gerak balik... Sampai Shah Alam pukul 5, clearkan litter box bebudak, top-up makanan dan air... then gerak ke Melaka plak.

Pagi Sabtu tu, beraya rumah nenek sebelah then gerak ke Masjid Tanah. Makan rendang itik, ayah masak... lama tak rasa ayah Ahmad masak! Nyum!!! Ayah bangga jer kenalkan ZwanZwan... 'Ni monantu seh' hehehehehe...

Lepas tu gerak ke Terachi plak, beraya rumah Mak Ngah dan Mak Lang ZwanZwan. Layan rendang lagi... dan...... tempoyak! Huwaaa... Pukul 10 baru balik rumah. Sampai rumah, letak beg, tanggal seluar trus tido... tader gosok gigi ke... tader basuh muka ke... penat, tak penat la... Nasib baik ZwanZwan rajin, dia tolong bagi bebudak makan, bersihkan litter box... Cayang ZwanZwan...

Er Encik ZwanZwan... duit raya saya mana?

5 comments:

Aan Andes said...

Wahhh banyak gila cadar!!!! Ni mesti hadiah kawen dulu ni hehe

mrs hafiz said...

byknye rumah dia dah cover :)

hmm, cadar byk gila tatty.. me suka jugak, kalau boleh nak tukar sokmo.. tp ada skit je skrg, ikutkan hati, tiap kali kuar pun nak beli..geramm laa tgk design2..gxeuhgq

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

kawin tak dpt cadar...
ni semua me beli masa sales...
semua ada potongan diskaun atleast 50%...
hehehhhehe... kat Isetan ke, kat Sunshine Penang ke... murah murah murah! bila tgk lemari baru sedar dunia...

korang jgn la ikut perangai membazir me ni... baik duit tu guna utk beli makanan... kui kui kui

Lenny said...

Kak tatty, slamat hari raya! Banyak gile cadar! hahaha.. sama la ngan lenny pun. pengumpul duvet cover setia.. stakat ni ada la dekat 20 pasang ++ kot.. tapi tak buleh lawan la ngan kak tatty. hehehe.

ouh.. lenny kerja kat sini dulu. maybe few yrs time baru balik kot. anyway, slamat beraya eh! hari tu time raya kami oncall.. skang ni pun oncall tak habis2.. busan.

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

hi lenny!
wah, dah kerja je sekarang? bagus bagus... ambil pengalaman dulu... nanti balik sini, pejam mata pun bleh settle kerja, insyaAllah...

so berapa lama lagi baru balik sini?
bila la nak jumpa awak dan akak awak tu ye? hm... 1 hari nanti insyaAllah...

Related Posts with Thumbnails