Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Saturday, January 7, 2012

Pasal... So The Nippon

Salam,

Me borak-borak dgn ZwanZwan. Ada sorang ex-staff SiripBiru masuk Kendo. Macam seronok jer kelas tu. Kalau gaji me beso, memang me nak sangat masuk since me tak ada any martial arts dalam diri langsung! 

So me cakap kat ZwanZwan better mula menabung sekarang so by the time Eiman 8 tahun, bleh hantar dia masuk kelas Kendo. Then me mencadangkan juga agar Eiman ambik Aikido. Halamak! So the Nippon you! 

Why kendo?
The art of using sword, salah 1 sport yang Nabi Muhammad sarankan umatnya belajar.. AND, kendo use the sharpest and the best sword on earth, katana. 
Combine it together with Aikido, seni mempertahankan diri yang menggunakan small forces untuk create big impact sangatlah awesome!!! (event the best martial art are muay thai)


jenuh la Eiman nak keep up dengan Ibu dia punya 'mimpi' ni. Tapi kalau dapat, apa salahnya. Better bagi dia option untuk dia channel energy dia ke arah yang betul dari sepak terajang adik-beradik atas alasan bergurau senda. Ye Dok?!

3 comments:

Gift N'Favor said...

salam Noi...congratulates...berjaya abis study dan genggam diploma dgn jayanya. ai penah terpikir nak hantar zaheen pi taekwando nanti, tapi la ni ada baru punya eh, kendo? kena survey2 kat penang jugak la...

Aan Andes said...

hahaha MrComot pun nak suruh Zahra belajar aikido boleh? Pitam me..

Nurul Aznil said...

Gift N'Favor - kendo dia ajar pedang. try cari kat http://malaysiakendo.chinarenluntan.cn/t4-penang-kendo-club :D

Aan - Aikido best! tak forceful mcm martial art lain. utk anak dara sesuweeei gitu!

Related Posts with Thumbnails