Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, December 30, 2011

Pasal... IndahriaNG

Salam,

Update rumah!!!
Alhamdulillah Cik Puan Lawyer dah serahkan dokumen berkaitan malam tadi. Yay!
So la ni bleh isi borang dan Selasa ni pi KWSP. Berapa juta la me ada dalam akaun 2 tu? Hahhahaha... Dah kluar lebih RM10K utk OUM dulu. Hm...

Tadi ambik floor plan dan dah pilih warna apa nak cat. Weekend ni kena pi kedai cat pilih kod plak. Tengok harga sama. Lepas tu bleh mula cari tukang cat. Capa ada kontek? Dapat kunci bleh mula cat rumah. 

Settle cat rumah, cuci rumah, buat kenduri doa selamat + doa kesyukuran + qeqah Eiman
     IF belum bersalin
     ELSE baca yassin dan doa selamat jer (me monitor dari jauh)
          Lepas abih 44 hari baru bleh move bebarang ke Indahria. 
          Sebelum tu bleh la renovate dapur trus.
          jadi bila masuk rumah, semua dah siap.

     IF belum bersalin tapi dekat tarikh
         move in dulu, dapur direnovate lepas abih pantang 44 hari. 
         (nak jugak pantang rumah baru tu!)

OK, tu jer...

Cadangan cat rumah. Macam kindergaten la plak, CERIA!!!

2 comments:

mama iris said...

kalo cat feature wall je pon dah ok.....cat kene ikot tema kot, tema interior deco apa? try bukak wbsite deco-eric.com kot2 ada yg berkenan.

Nurul Aznil said...

no tema!
janji ceria!
tema tema ni salah letak barang terus OUT!
hehehehehehe...

Related Posts with Thumbnails