Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Friday, September 9, 2011

Pasal... Raya kat Opis

Salam,

Tadi bebudak Melayu bawa makanan untuk pot-luck Raya kat opis.
Me macam biasa pemalas main beli barang hanto rumah MIL minta dia masak.
Kalau MIL masak, kompom tak akan ada yang komplain tak sedap!
Nasi impit jer me masak sendiri, sbb tu senang! heheehhe

MIL masak rendang ayam (yang habis tak sampai 10 minit) dan kuah kacang.
Akak consultant sorang bawa rendang daging.
Encik Ying Yang Yo bawa lemang berbatang-batang dan Cik Puan Lenny masak puding karamel dan mini muffin chocolate chips dan peanut butter.

serbIA, orang ajak makan dia tanak. nak meeting kunun. nasib baik Akak Consultant baik hati asingkan untuk dia. Yang kesian kat lead team ABAP la sbb dia terlibat dalam meeting tu. Dapat rendang ayam seketul jer.

Paling tak bleh blah adalah oreng HR. Dulu pukul canang masak kat 40 orang masa raya. Dia mak bawa kuih raya jer. Nasib baik muruku MIL dia sedap. Tapi dialah yang pertama sampai kat meja makan dan rasanya yang last blah dari pantry. Dia ngap dan ngap dan ngap. Well, dia makan untuk 2 orang. Eh, me tak makan untuk 2 orang jugak meh? Entah la... agaknya orang S** L***** ngaku Melayu macam tu kot :P (sempat lagi aku ngumpat minah tu)

Tak ada gambo makanan atas meja. Tak snap pupn sbb me sibuk potong nasi impit dan lemang.
Malas nak snap gambo lepas kejadian serangan piranna. Maka me letak gambo mini muffin yang subahanallah sedap untuk tatapan keliuran kengkorang...



2 comments:

Lenny said...

hahahhaha..... kuih raya dalam tupperware bulat tuh abis juga ker.. mmg best la masak utk korang nieh.... confirm seme abis! i loiikkkeee!

Nurul Aznil said...

semua habisssss licinnnnnnnnn...
lain kali masak la lagi. ramai pirana sini.

Related Posts with Thumbnails