Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Thursday, August 11, 2011

Pasal... Muka Tak Malu!

Salam,

Beberapa hari lepas me dok tanya bebudak opis adakah depa masuk opis on 5th Sept ni? Ingatnya nak buat macam makan-makan skit kat opis. Me ajak bebudak Muslim bawa lelauk depa.

Then ada mamat Cina ni kata dia nak bawa apa, me kata you bawa perut sudah la. Biar kami yang sambut raya bawa makanan raya. Dia senyum. tetiba kluar sora sumbang kata "Aku pun datang bawa perut. Perut aku besar", something like that la.

Terus sorang Consultant melayu ni tarok sebijik. I can't remember what he said but for me 1 tumbukan padu Gaban telah hinggap ke muka tak malu minah tu! Being muka tak malu, minah tu kata apsal aku tak bleh makan? Me kata la, "tak bawa makanan, toksah makan la!". Dia reply balik, "aku makan jugak", me reply. "Makan la. Haram wooooo!". terus minah tu diam.

Tak malu, orang lain bawa makanan, dia nak mak bawa mulut. Dulu masa baru join, dia sibuk pukul canang citer kat consultant baru join kata masak untuk berapa puluh orang tah masa open house. Haram la me nak percaya!!! 

Me tanya ZwanZwan, opis dia ada sorang mamat bujang. So masa opis depa buat portluck mamat tu bawa apa. ZwanZwan kata mamat tu beli jer apa-apa. janji bawa barang untuk dikongsi bersama.

Ni yang me rasa nak buat syarat 'Rumah Terbuka SiripBiru - by SiripBiru's MALAY staffs' :P
Orang Sri L***** yang tader IC biru, bleh SERAMBUS!!!!

2 comments:

Aan Andes said...

Kannn..actually common sense, kalau taknak masak, bawak la apa2 yg senang pun, tembikai ke sumi ke. Janji contribute. Tanak bawak tu satu hal, tapi boleh pulak tak malu nak menjawab lagi 'aku makan jugak'. Omg...tebalnya muka dia

tinta hatiku said...

Hahaha! Selalu la begitu, species mulut longkang dan muka tiang jamban memang bersepah2 kan? Well, surf her wright!!!

Related Posts with Thumbnails