Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Wednesday, August 17, 2011

Pasal... MInah Ni Pun Patut Kena Jugak!

Salam,

Tak tahu la apa masalah Berruk kat opis ni. Kerja dia, dia tanak buat. Kerja orang dia duk sibuk-sibuk.

Nak menjatuhkan orang dia cukup pandai. Menipu, melaga-lagakan orang... dia juara.

So finally, lepas dok nak-nak-nak, me akhirnya tepon juga UiTM nak tanya pasal kesahihan Diploma Undang-Undang si Berruk. Cuti pulak! Lupa.

Maka me tanya suami adik angkat me ni, kot dia bleh tolong. InsyaAllah dia akan checkkan. Semoga membawa perkhabaran gumbira! (Gumbira for me bermaksud, si Berruck menipu sijilnya)

Apa yang buat me sakit hati sangat ialah, Boss kami sama. Boss kami ni minta me tolong repot  bila Berruk ada buat salah. Bila me repot, Boss ni tanya me, macam me plak yang buat salah. Maka banyak lah salah-laku si Berruk tidak dilaporkan. Si Berruk ni plak, selalu jer repot walaupun salah tu dia yang buat. Tapi dia licik, dia ambik part yg menampakkan dialah mangsa keadaan. Dia kena buli kat opis ni.

Dasar penipu.
Kenapa me kata me ragu-ragu dgn sijil dia?
Dia kata dia ambik LAW UiTM kat Lendu, Melaka.
Dia kata time dia belajar tahun tu tak ada syarat wajib kena ambil bahasa tambahan (Jepun, Arab, Mandarin).
Bila me kata ada jer kawan me yg baru hantar resume kat opis SiripBiru ni ambik Jerman, sama batch dia, Berruk pusing kata, Course dia tak kena ambik.
Me tanya kawan me yang memang dok praktis Law dan dia dari UiTM, dia kata 1st & 2nd sem WAJIB ambik bahasa... tak ambik tak dapat bleh grad la! 

Selain tu, Berruk pun selalu dok citer SPM dia pangkat 1. Sedangkan sepatutnya tahun dia, SPM pakai berapa A, berapa B... main ABC jer. Tader aggreget, tader pangkat dah! 

Me rasa dia ambik sijil SPM kakak dia la... Sbb kakak dia doktor kat Sepital Selayang. Pead. 

Now, me dok remind Kertu supaya minta tengok sijil asal transcript Berruk kat UiTM. 

Kalau ada sekor pekerja SiripBiru kena buang sbb menipu sijil, minah ni pun patut kena jugak!

3 comments:

mrs zach said...

meh bagi nama..kawan me amik uitm diploma law and admin kat lendu dulu.

Nurul Aznil said...

makasih Mrs Zach. Me dah PM to you her info kat FB

tinta hatiku said...

Spesis cenggitu memang melata2 di muka bumi ni... Sabar je la. Mereka ni memang tahap zionis giler! Tapi jarang benar org nak percaya coz mrk pandai manipulasi keadaan. Pastu muka manis dan senyum 24jam! Mana la org nak percaya kalau kita yg mrk tu JAHAT...

You go Noi..!! Hapuskan 'makhluk perosak' itu!!

Related Posts with Thumbnails