Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Monday, March 14, 2011

Pasal... Sambal Belacan

Salam,

Apa nak citer ye?
Oh...

Sabtu lepas, Eiman Ariq, Hero Dagu Tajam telah merasa sambal belacannya yang pertama.
Hari tu me masak ayam kicap, kobis lemak ngan sambal belacan (demmm baru sedar, kalau ada ikan masin lagi syok!).
ZwanZwan pi ceduk nasi, me buat air...
Tiba-tiba ZwanZwan separa jerit dan Eiman serbu kat me kat dapur dengan mulut ternganga.
ZwanZwak cakap, "Sedap sambal belacan?".
Loh... Eiman sudah cekau sambal belacan makan da!
Nasib baik dia tgak sapu muka.
Me memula nak bagi eskrem tapi tanak lah, nanti dia tak makan nasi.
So bagi air kosong jer... biar dia praktis makan pedas!
Hahahahha!

Tader gambo, tak sampai hati nak snap gambar Eiman ternganga pedas.

Nasib baik me dah tambah limau ngan gula skit. Kalau tidak sure menyengat!

4 comments:

Aan Andes said...

Kannnn! hahaha. Terer la Eiman, pedas pun relax lagi. My fren punya anak dia akan nanges kalau pedas. Nanges tanak henti punya. Zahra paling pedas pun me bagi karipap, pastu dia menjerit and ludah haha. Kena train makan pedas ni, tak kick la tak de sambal belacan

mar!ahaf!z said...

hehe, nanges tak? ke nganga je?
maryam penah "sibuk" kat pinggan my mom.. pastu ternganga jugak..

skrg ni kalau dia termakan sambal, i biarkan je, nnt dia nanges, konon2 kita buat dia la tu..

i kena ajar kids makan pedas, kalau tak ikut papa dia.. cili besar dalam sayur pun letak tepi..

Nurul Aznil said...

@Aan - pedas mcm masak lemak, kari, goreng-gorengan dia OK. ni pedas direct...

@Maria - nganga jer... tader nangis. tapi me rasa dia macam pelik/heran sbb dia tau something wrong inside his mouth tapi tak pasti apa nak buat. so nganga jer la... maybe dia rasa pedas/panas, buka mulut panas hilang. hehehehhe...

shima said...

hehe..kalau anak2 shima pedas dh meraung2..aiseh..ku sllu ckp.kalau dia org ni mkn pedas kan sng..sbb mama nya suka pedas2

Related Posts with Thumbnails