Warning! AKUNOI Warning!


Diingatkan, blog ni akan citer pasal me. Pasal kecomelan me, kepandaian me, kehebatan me. Akan ada entry yang menunjukkan
keriakkan me, kesombongan me, ... Segalanya about me, me, me dan me... The world does revolves around me, thingin'. Kot ada yang rasa geli-geli, meluat bila baca, me cadangkan, baik tutup jer window ni ye... Karang tak pasal-pasal korang muntah hijau plak... Anyway... pada yang tak kisah untuk muntah hijau... selamat membaca...


Thursday, April 30, 2009

Pasal... Teringin

Salam...

Teringin nak makan buah binjai/kemang, buah rokam, buah cermai






Wednesday, April 29, 2009

Pasal... Kena Tag | Del Lagi!

Soalan-soalannya adalah:

Upload gambar yang anda gemari dan jawab soalan di bawah:

Kenapa anda suka dengan gambar ni? Apa yang best dengan gambar nh?
Ni gambar masa pi taman rama-rama kat ayer keroh. Ewan baru 4 bulan. Seronok dia naik carrier tu. lagipun cannot see my dabel chin obius sgt.

Bila kali terakhir makan pizza?

Lama tak makan, pangkah pizza sekarang ni. tatau kenapa...

Lagu terakhir yang anda dengar?

tader la akhir tgh layan vivaldi jer...

Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?

entah la...

Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dengan panggilan apa?
Tatty Teddy, not that I am tatty :p

Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang yang anda tag! Tag 6 orang.

Siapa no 1 pada anda?
Hubby

Orang no 3 ada hubungan dengan siapa?
Mr Comot!

Kata sesuatu berkenaan orang no 5..
Dia rajin giler Tag me!

Bagaimana dengan orang no 4?
She's shoooo sweeet! And her little boy is well behave!

Siapa orang no 2?
Opismate yg me dok jahanamkan otak suci murninya

Bagi pesanan pada orang no 6.
Cikidong Deng, bila mau belanja makan dong deng?

Monday, April 27, 2009

Pasal... Exam

Salam,

Balik dari opis, mandi solat semua buka buku. Buat notes, er.. more to salin apa dlm buku tu jer :p
Sambil tu layan Kingdom of Heaven. Syok gak!

Tgh malam dpt SMS dari MIL kata Uwan dah meninggal. Innallilah... Petang tu ZwanZwan dah bgtau, MIL bgtau dia Uwan nazak, tup-tup... takpa Allah sayang dia...

Anyway, bangun subuh, kemas beg dan zoom ke Uniten. Thank god lah, separuh yang dibaca keluar. Lagi separuh, hentam sajalah! I know apa yg me jawap tu betul, tapi mungkin bagi pemeriksa salah, nak buat camner kan? Kalau me rasa tak betul, takan me nak jawap camtu kan? Bleh ke pk camtu? :P

Sejam lepas waktu mula exam, me kluar. Macam biasalah, the 1st one yang kluar dalam course me :P Then me ngan ZwanZwan desup ke Terachi, Kola Pilah. Tgk Uwan dah selemat disimpan dan masa ZwanZwan sampai kawasan kubur, depa tgh talkinkan Uwan.

Me just lepak kat bawah pokok layan anak SIL makan. Then bila ramai yang dok situ mula citer pasal anak depa ni, anak depa tu, me angkat buntut la. Lepak bawah pokok layan sepupu-sepapat ZwanZwan.

Lunch lauk simple jer tapi SODAP! ZwanZwan suapkan. LOmantik gitu :P Then gi rumah mak sedara ZwanZwan kat baruh plak tumpang mandi solat semua. Then pi balik rumah tadi.

Macam biasa tak lengkap kalau balik Pilah tak pi Upwell. So kami pi sana beli barang dapur rumah. Then buah skit utk kenduri tahlil mlm nnt. Balik tolong potong buah tu since adalah yang tukang potong tu buat kerja a bit slow :P (Hehehe mengutuk ye? :p) Lepas tu ZwanZwan kata balik lepas Maghrib. Plak!

Maka me selamber buka buku study tang situ. Nak tolong masak bleh tapi kalau diri sendiri dah tersepit, takan nak menggedik tolong orang lain dulu kot?! Lepas tapau 6 topik, buat-buat sibuk :p then something stroke me... Aisay tak pi beli baju lagi...

So kami zoom semula ke Upwell beli blouse! RM15 jer you!!! Harga biasa mau cecah RM40 :p tapi 1 jer yg me berkenan (sebenarnya 1 jer yg muat dan padan dgn badan me yang makin membesar dgn jayanya ni) Balik semula ke rumah mak sedara ZwanZwan then maghrib dan makan ... lagi. ZwanZwan suapkan... lagi! :)

Lepastu apa lagi.. balik la! Study skit then tido...

Esok pagi pi balik ke Uniten dan exam. yang ni macam atk percaya jer soalan dia yang ala-ala tak ada kaitan dgn apa dalam buku tapi agak senang nak jawap sbb pengetahuan am jer :p
Tapi paper yang tu. Mmg yg simple senang giler kluar sampai me tak bleh jawap sbb baca yang susah jer. DEMMMM!

Wednesday, April 22, 2009

Pasal... ChiBok Ah!

Salam,

Mungkin tak ada update sekerap dulu. Sibuk kat rumah lagi satu...
Sorry lah... :P

Tuesday, April 21, 2009

Pasal... Wanita Ni Sebenarnya KUAT!

Salam,

WARNING: Entry berbau lucah!!!

Kaum wanita ni memang kuat...
tak caya?

kita tgk kes WAX rerambut halus dibadan... tak kisah la eyebrow, upper lips, underarms, leg, arms even bikini line...

cuba try cabut sehelai dua rerambut area bikini line lelaki? panjang jer adoi dia... muka berkerut sejuta. tu baru sehelai dua...
pic from: http://images.clipartof.com

then try wax kaki plak. fuuuuuh, dia punya melenting macam kena cop dengan besi panas... I should know, I done that a hand full times to ZwanZwan...

tu tak masuk betapa wanita tahan sakit nak melahirkan... also not forgeting time nak pecah dara. haaa...

but still we woman endure all this untuk menggembirakan suami mereka...
So to all those men out there, hargai isteri anda...

Monday, April 20, 2009

Pasal... Weekend Yang Memenatkan

Salam,

Jumaat malam, pergi Restoran Saba' di Cyberjaya. Restoran tu opposite bas stand gitu. Makan mix appertiser, musa'qah... minum air lemon dan barbiecan.

Review?

pic from: http://www.vkeong.com
  • Tempat over crowd!
  • 6-8 orang satu meja yang kalau kat mamak utk 4 orang jer.
  • ada meja pasangan nigeria dengan baju tak cukup kain, tak makan, tak minum, hisap shisya jer, dok berdua di satu meja.
  • Servis agak lambat dengan waiter pun tak tau apa benda yang depa bawa. Siap kena tanya kawan dia, "weh ni apa ye?"
  • I'm a big fan of fattosh but sadly, the fattosh ka situ, tader sumak, tader pita bread dan dia pakai iceberg lettuce insted of roman lettuce.
  • tabouleh dia mmg TAK-BOLEH langsung. daun parsley tak dicincang halus, lemon tak rasa, tak nampak langsung daun mint...
  • ZwanZwan kata, "senang orang melayu kena tipu, nasi briyani, campak kambing, ayam satu, kuah dal tadak, RM15!" Yup! quite mahal sebenarnya...
  • air lemon dia BESH! RM3 yang berbaloi!!!
  • barbiecan tu, minuman sebijik macam spritzer pop tapi dalam botol kaca. OK la...
Overall rate: (i'm being generous ni!)


Sabtu pagi, bangun bersiap dan terus ke Ikea.
akhirnya, kasette tu dah ada stok. beli utk DVD 2 pek, utk CD 2 pek.
beli bakul rotan 4. cermin panjang 1. rak kasut 1. 6 bendalah utk sapot rak tu...
swipe-swipe-swipe!

balik rumah, longgok barang then pasang kasette tu...
tgk-tgk dah time utk pi rumah boss ZwanZwan plak. befday anak-anak dia.
then balik semula. bermulalah xtvt kemas cd dan pasang cermin dan rak kasut.
Hasilnya? mata kiriku bercalar dari tgh batang hidung sampai separuh kelopak mata kiri. sakit! luka berdarah lagi. tension betul!!!

Ahad, mengelupur kemas rumah, susun barang, sapu dan mop lantai, then masak bihun sup, sbb Mama, Ayah Ahmad, Ili dan Farhan nak drop by. Lepas depa makan, layan tv skit. then bawa turun rak kasut yang Mama belikan dulu, naik Storm, utk dibawa ke Melaka.
Hasilnya? hall rumah kami nampak lebih luar dan lebih kemas...

Then petang skit, minta ZwanZwan beli KFC sbb Neena nak mai. lepak, borak, mengumpat semua ada... lepas maghrib pergi stesan bas putra sbb Neena nak ambik hubby dia, Jep.
Makan kat Rasta then balik...

Now, kat opis, penat giler, ngantuk, tgh posa, dgn Fauzie tader... I'm not in a good mood :P

Thursday, April 16, 2009

Pasal... Macam Budak Sekolah Daaa...

Salam,

Sejak semalam dan hari ni, ketua peMawas opis ni tutup pintu kat lobi lift yang menghubungkan 2 pintu belakang dan pintu ke opis rector. Then dia tunggu la macam jaga tangkap orang yang masuk opis lambat lepas lunch. semua kena masuk kot pintu depan dan tulis nama, time masuk dan kena sain... hehehehhe

tak terkejut bila 80% yang ditangkap adalah orang arab. lagi 20% adalah orang melayu yang ada alasan kukuh utk masuk lambat.

kan dah malu sendiri. kununnya nak kenakan orang melayu, kaum dia sendiri tapi..... heheheheh

yang bengangnya, dia sendiri pun masuk opis pukul 10.54am ke... 9.54am ke... time tu tanak jaga plak!
time lunch dia berani la sbb dia tader kawan nak makan kat luaq. dia selalu turun pi Giant dalam pukul 11 lebih tapau makanan dia siap, siap, dengan selipar jambannya itu...

Yup, boss kami pakai selipar jamban ke opis!

Tuesday, April 14, 2009

Pasal... Ni Hewan Apa?

Salam,

Dapat dari email. NI hewan apa sebenarnya ni?

Kompius me...


Nampak macam kambing biri-biri kan?
Choooomil jer kan?

Tapi hakikatnya... sila scroll ke bawah...




















Kerbau pendek ni!
Tapi dengan bulu tebal macam kambing biri-biri...

Maybe we should call it... BARI? or maybe BIBA?

Muahahhahaha...

Monday, April 13, 2009

Pasal... To Buy Bila Gajun

Salam,

Samada tunggu my gajun or ZwanZwan gajun... nak tanak kena beli gak benda-benda tu...
Rak kasut 2, kassett 8, rattan basket 4

tak ketinggalan juga beberapa batang/ketul/buah lilin wangi...
(yang mana satu penjodoh bilangan lilin camni daaa?)

Moga rumah kami menjadi lebih cosy... aamiiin...

Pasal... Lagi Hero!

Salam,

Kak Ipar me, Kak Nura selamat melahirkan baby boy petang semalam. Aqlan namanya. Jgn tersasul sebut Akelaken mcm dlm citer 3 Abdul sudah...

Dia pesan, suruh ZwanZwan ngan me buat baby girl sbb baby boys dah cukup quota. Hehehehe...
Dia now still kat sepital Razif, Klang.

Hm... time saya bila plak ye?
Que sera sera...

Kak Ino akan abih tempoh matriknya 18 ni. Ingat nak pi nyebok ambik dia. Tapi ZwanZwan plak suruh pi rumah boss dia? Mana lgi penting? Boss ke, family? I don't mind bawa keter sengsorang pi Gopeng tu... bukan tak pernah drive balik Penang dgn pewot boyot diteman Ili dulu :P

Lagipun, kat Pekan Gopeng tu ada kedai jual baju MURAH GILER!!! bleh shop till I drop!

XTVT weekend tader yang besh... Sabtu pi rumah terbuka kontraktor opis ZwanZwan...
Ahad pi Somban kenduri then petang pi lawat SIL...
rumah dah kemas skit-skit... lemari rendah dah kena buang... rasanya pagi tadi turun tangga, tgk dah tader lemari tu... ada yang ambik la tu :P

Now tgh tunggu budak kedai barang terpakai tu datang, value katil double decker tu... dapat RM200 pun cukup la utk buat modal beli katil setingkat jer...

Barang siapa yang nak beli katil double decker (single) yang dipakai tak lebih dari 10 kali, warna kuning dan biru, bleh ym, email, give me a shout, message... niat nak let go dalam RM300 + kipas meja (still dlm kotak)

Thursday, April 9, 2009

Pasal... Aku Kaya!!!

Salam,

Korang pernah dpt email kata menang loteri? Me byk!!! So 1 hari me try response...


File For Claim (£891,934.00)

Saturday, April 4, 2009 6:47 AM
From:
To:
undisclosed-recipients
The United Kingdom National Lottery wishes to inform you that the results of the E-mail address ballot lottery international program by Great Britain. Your mail account have been picked as a winner of a lump sum pay out of £891,934.00 pounds sterlings in cash credited to file REF NO.REF:UKL/74-*0802742009. This is from total prize money of GBP £4,459,670.00shared among the FIVE (5) international winners in this category.

Please contact your Claims Agent Mr.Fred Martins with details via
claim.agent244@googlemail.com ,Tel:+44-7011-1275-22
:Name:....Address:......City/State:...Country:......Tel:.........Occupation:...
Age:..........Sex:..........

All winning must be claimed not later than 14 working days from this notification. After this time all unclaimed funds will be returned to European Union Treasury as unclaimed. Note: Be advice to keep your winning information confidential until your claims has been processed and your money remitted to you.

Sincerely,
Mrs. Dianne Thompson

..............................

Name:Nurul Aznil
Address:Al-Madinah International University.......
City/State:Shah Alam, Selangor
Country:Malaysia
Tel:++603-5.....
Occupation:C.....
Age:30
Sex:Female
..............................

Claim Options Choose (Prefer Option)

Monday, April 6, 2009 1:50 AM
To:
znilluvzwan@yahoo.com
DEUTCH SOL AGENCY . A division of Overseassecuritiesbvorg And.
(Representative, security, marketing, cooperate investment agent).
PROCESSING DEPARTMENT
26 Stanhope Road
Kent CT14 6AD London
United Kingdom
ATTENTION: Nurul Aznil
05/04/2009

I am directed by the management of the United Kingdom to inform you that we have processed your payment and your cheque is ready for disbursement, In this regard you are to choose from the
(2)options below that best suite you, on how you wish to receive your funds.Kindly note that your funds deposited with us is not in liquid form but in Bank Cheque, this is in compliance with the Anti-Fraud law, section 2,sub section (iv) of the procedural manual of the funds disbursement agreement existing between courier companies and the British Government.
The options to receive your winnings are:
1. You can have our affiliate courier company deliver the cheque to your designated address. This is in consonance with our policy in this regard, be advised that if you option for the cheque to be couriered, we however exempts our self from all liability related to this service.

The cost of this service would be paid by you to the affiliate courier company that will deliver your parcel and you will be referred to our affiliate courier company so that you can make enquiries concerning your charges. In the light of this above, you are advised to choose from the options given to you.
If your option for courier service you are to notify this office so that we can forward your certified bank cheque and winning certificate per your request to the courier company to be delivered to you.
2)We will open an account for you in a Bank here in U.K deposit your cheque wait for 24hours then start to send your winning to you via bank transfer also you be responsible for the cost account opening. Please as your sole representative down here in the U.K, we advice all client to keep winning information confidential to avoid impersonation this advice is given to all clients due our past experience from the past. Congratulation once more.
Best wishes,
Fred Martins
Foreign Services Manager,
Payment and Release order
Department, DEUTCH SOL AGENCY
Tel:+44-7011-1275-22
Tel:+44-703-1949-164
Fax:+44-707-5023-907

..............................

Hello Mr Martin,

What if I already have an International bank account and you can just bank-in the cheque into it?
That would save a big hustle to open up a new account, now wouldn't it?
I have HBSC bank account :)

Nurul Aznil


End up, sampai la ni depa diam jer....
Muahhahaha... penipu penipu penipu!

no, saya tak berharap duit rezeki terpijak haram ni pun. saja GATAI nak test... hehehehe...
apa dia ingat org Malaysia bodoh ka?


Tuesday, April 7, 2009

Pasal... Gambar Makan-Makan Befday ZwanZwan

Salam,

Ni gambar sekitar majlis befday ZwanZwan 24 mac lepas.

Menunya... kek coklat, laksa penang, bruschetta, bebuah, eskrem jer...


Bruschetta in the making & Dah siap tapi cheese skit sgt


Meja kecik penuh makanan? Neh... & Kotak berisi kekZwanZwan


Tetamu tgh menjamu selera & Tara! That's the kek! bentuk teddy bear


ZwanZwan tersengeh tgk keknya & The candles is lidded


ZwanZwan nak potong kek cara baru? & Imran membelek kek


Tetamu dah kenyang... & Hehehehhe... Sharing moment :P

Ni plak gegambo trip terjah kami ke PD, 22 Mac lepas...


View of the pool from the penthouse yang my Mum duduk & View senjakala


Another breathtaking senja view & Us!

Pasal... X-Men Origins: Wolverine

Salam...

Kalau me kata, me tgk citer ni smlm, ada yg jeles tak?

Hm... I don't think so... sbb rasanya tak ramai yg minat citer komik-komik ni.


Anyway... tgk citer ni smlm... walaupun tarikh kluar panggungnya bulan depan.
Just that ni citer yang bocor yang masih peringkat brewing, nampak screen hijau, CGI tak siap semua, harness pun ada... bukan citer full version tu... jalan citer OK, tapi tak cantik la background dia, gambar dia...

but STILL IT IS A WHACK MOVIE okey?!
mesti tonton kat wayang!!!


I give 4 stars out of 5.


tambahan pun inilah movie munculnya HERO POJAANKU dari dulu sampai sekarang dan selama-lamanya, GAMBIT!!! ZwanZwan you say? itu hero pojaan dunia akhirat, lain baaah!.
though tak se-ensem dlm komik atau kartun X-Men, tapi bila ditenung matanya, aduh, boleh cair Mak Bulan ni tau!
Tak caya? tgk gambo dibawah ni...

Aduh... ok... i'm melting... i'm melting... i'm melting...
Taylor Kitsch Is Gambit in X-Men

Monday, April 6, 2009

Pasal... Demam... Lagi!

Salam,

Camner la nak ngandung? Asyik demam jer... Bleh mati woo 'berudu' ZwanZwan bila suhu tinggi sangat. Adeh! Then dgn pcm lagi... Pain killer...

Jumaat lepas, demam sengal kat muscle joints. Then lepas ngap pcm bergulung dlm selimut then lena... sedar-sedar badan berpeluh sampai myself rasa geli with myself!

Petang Jumaat tu, ZwanZwan balik awal dan bawa me pi klinik. demam Virus daaa! hm...

Sabtu pagi, perkara sama berlaku. Berpeluh giler-giler! Geram, me bangun tido kat sofa dgn kipas tala baik punya kat me! Legaaa...

Lemari dah beli Khamis lepas. Dipasang Sabtu tgh hari. Tapi hall rumah masih semak, seriusly tader mood nak kemas. Badan masih lemah...

Thursday, April 2, 2009

Pasal... Step Pertama Untuk Kembali Ke Alam Seterusnya

Salam,

Panjang tajuk... :P
Smlm berjaya tepon Mak Cik Ju kat Sg Besi. Alhamdulillah dia sudi urut me, walaupun dia tak berapa sihat... Cuma dia urut pinggang kebawah jer...

Macam biasa, dia turunkan pantang larang makan-makan... Demmm tak beshnya. Tapi nak baby punya apsal, ikut jer la...

Mak Cik Ju kata, kedudukan rahim me tak terlalu rendah, dan tak terlalu tinggi. Just nice... Alhamdulillah... Cuma urat kat belah dalam paha kiri ni kembang. Dia suruh tuam ngan warm water botol atau bertungku lagi elok. Hm... I'm thinking of iron jer... muahahhaha... mudah, senang, dan... er... hm!

Ni step pertamalah. Lepas ni kalau tak dpt, try homeopati + urut.
Tak dpt gak, try IUI la kot... kalau bleh tanak, makan ribu-ribu jugak tu...

So kita tgklah apa hasilnya...

Wednesday, April 1, 2009

Pasal... Ingin Merubah Aura

Salam,

Mula-mula kena beli 1 lagi Billy Bookcase. Letak sebelah yang sedia ada.
Lemari lama letak DVD dan hiasan menyemak mata. Lemari baru letak buku.

Beli kotak-kotak utk letak DVD dalam 8-10. Masukkan all DVDs dalam kotak dan susun elok-elok. Kalau rajin in alphabetically order lagi bagus!

Alih bebuku ke lemari baru. Buku Ewan/Baby-Chan, buku ZwanZwan, my study books, koleksi of Ujang... Kalau ada space, tu nenovel yang me dapat dari CfBT tu, letak sekali. Berduyun dalam kotak, tak terusik, tak terbaca, jadi sarang lipas jer. Offer kat orang, nan ado yang berkenan...

Segala hiasan menyemak mata, my pingat, koleksi kereta ZwanZwan kena lap buang habuknya obviously, then susun elok-elok. Salah susun bleh makan space ni. Ni termasuk my koleksi of McDs teddy bear yg kecil berpasang-pasang tu. Tu semua kena masuk kotak! Kalau tidak kumpul habuk jer...

Seterusnya, kotak besar yang berisi segala sampah-sarap me buat kotak, potpuri, bekas teloq... ala dulukan me ambik upah buat hadiah berkat org kawin... now tak rajin dah! tu semua kena pile up kat rak atas meja komputer. Nampak kemas la skit.

Then, lemari kontot bleh disedekahkan pada yang sudi. Byk jasa lemari tu. Lemari CfBT sejak zaman-zaman 80an dulu. Me ambil bawa balik. biasalah, sayakan welfare, org tanak jer barang, hantaq ke saya.

Ruang yg telah dikosongkan oleh lemari kontot akan diisi oleh lemari mainan Ewan/Baby-chan ATAU dibiar kosong sementara nak beli sofa ketot yang diidam-idam ZwanZwan. Kena beli 2, takut ZwanZwan berebut dgn Baby-chan. Tapi kalau ada 2 baby-chan, how ya? Hm...

Ubah perabot sbb me nak ubah aura rumah tu, kasi lebih lapang, lebih kemas, mudah utk Baby-chan merangkak, main beskal dan berlari-lari nnt.

On the other side, my SIL, Kak Nura tgh tunggu masa nak bersalin. Anak ke-3 ni... dgn pantas gitu! :D

Related Posts with Thumbnails